iOS App Store

Ontwikkelaars mogen apps voor oudere apparaten verbergen in App Store

Apps voor iOS 9 werken niet op alle apparaten. Ontwikkelaars mogen iPhones, iPads en iPods zonder 64-bits-processor in de App Store buitensluiten.

iOS App StoreOntwikkelaars zijn inmiddels druk bezig om apps voor iOS 9 te ontwikkelen. Dit jaar gaat er iets veranderen: ontwikkelaars kunnen ervoor kiezen om apps uitsluitend voor 64-bit toestellen beschikbaar te stellen. Op oudere toestellen zullen deze apps niet zichtbaar zijn. Ze zijn in de App Store verborgen voor toestellen zoals de iPhone 4s en iPhone 5. Op nieuwere 64-bit toestellen zijn dergelijke apps gewoon zichtbaar en te downloaden.

Apps alleen voor 64-bit iPhones en iPads

Ontwikkelaars krijgen in de App Store de keuze om een app alleen voor 64-bit iPhones en iPads aan te bieden. Omdat deze apps toch niet werken op oudere toestellen, krijg je ze ook niet te zien. Dit geldt bijvoorbeeld voor de iPhone 4s, iPhone 5, iPod touch vijfde generatie en de iPad vierde generatie en eerder. Daarmee voorkomt Apple misverstanden of een app op jouw toestel zal werken.

De nieuwe optie is handig voor ontwikkelaars die een technisch complexe app willen ontwikkelen, die geoptimaliseerd is voor de nieuwste 64-bit toestellen. De app zelf kan dan kleiner en sneller worden, omdat je geen functies voor oudere toestellen hoeft in te bouwen.

Normaal gesproken kiest Apple ervoor om bij een nieuwe iOS-update de oudste iDevices niet meer te ondersteunen. Bij iOS 9 koos Apple voor een andere aanpak. Alle toestellen die geschikt zijn voor iOS 8, kunnen ook updaten naar iOS 9.

Lees ook: Deze iPhones en iPads werken straks met iOS 9

Ook verplicht: IPv6 voor apps

Apple heeft in iOS 9 en OS X El Capitan nog meer verplichtingen gesteld voor ontwikkelaars. Zo zijn apps vanaf de update verplicht om gebruik te maken van IPv6 voor internetverbindingen. Apple heeft het recht om niet-aangepaste apps te weigeren. IPv6 support zit al langer in iOS. De maatregel is genomen omdat de voorraad IPv4-adressen begint op te raken. Daarom stappen providers over naar het nieuwere systeem IPv6, dat een veel groter aantal unieke adressen kan toekennen aan apparaten die verbonden zijn met internet. De komende jaren kunnen we een explosieve groei verwachten van apparaten met een internetverbinding, dankzij ontwikkelingen als Internet of Things (IoT). Apple doet eraan mee met HomeKit, een oplossing om allerlei apparaten in huis te bedienen via je iPhone. De verbinding wordt daarbij gelegd via internet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2015, 12:21
Categorie iOS
Onderwerpen app store, ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.