iOS 8 Continuity

iOS 9 uitgelicht: bellen en sms’en op de iPad via mobiele verbinding

Je iPhone kan voortaan thuis blijven: je kunt vanaf iOS 9 via mobiel internet bellen en sms'en op de iPad, dankzij Continuity. Maar dan moet je provider het wel ondersteunen.

iOS 8 ContinuityApple introduceerde afgelopen jaar Continuity in iOS 8, waardoor het mogelijk is om telefoongesprekken en sms-berichten van je iPhone ook op de iPad, iPod of Mac te ontvangen. Het wordt vanaf iOS 9 mogelijk om Continuity ook te gebruiken via een mobiele dataverbinding, terwijl er voorheen een Wi-Fi-netwerk voor nodig was. Continuity is hierdoor ineens op veel meer plekken te gebruiken, ook buitenshuis.

Continuity via het mobiele netwerk

Continuity iOS 9Je kunt Continuity niet zomaar op een mobiele verbinding gebruiken: je provider moet Continuity ondersteunen voordat het werkt. Het Amerikaanse T-Mobile is de eerste provider die Continuity aanbiedt voor abonnees. We hebben aan Nederlandse providers gevraagd of zij ook van plan zijn om Continuity te ondersteunen, maar we hebben nog geen antwoord ontvangen. Mogelijk valt de nieuwe functie onder de Nederlandse wet voor netneutraliteit, wat betekent dat providers het wel moeten aanbieden.

Er zijn op de iPhone wel meer functies die afhankelijk zijn van je provider, namelijk:

Continuity op de iPad

De mobiele ondersteuning voor Continuity brengt interessante mogelijkheden mee voor iPad-gebruikers. Heb je een iPad met een simkaart? Dan wordt het mogelijk om je iPhone thuis te laten liggen (voorzover je dat zou willen). De iPhone zal vanaf thuis je telefoongesprekken doorschakelen en sms-berichten doorsturen. De Mac ontvangt ook berichten en telefoontjes als de iPhone met een mobiel datanetwerk verbindt, al moet de Mac wel met Wi-Fi zijn verbonden. Je kunt immers geen simkaart in de Mac steken voor mobiel internet.

Continuity via je dataverbinding betekent wel dat je extra data verbruikt. Neem je een iPhone-telefoongesprek op met je iPad, terwijl beide apparaten mobiel internet gebruiken? Dan verstook je data op beide apparaten. Tenzij Apple het slim heeft opgelost en terugvalt op het Wi-Fi-netwerk, zodra deze beschikbaar is.

Meer iOS 9 uitgelicht
Dit artikel maakt deel uit van een serie artikelen over nieuwe functies in iOS 9. Lees hier alle andere artikelen uit de serie ‘iOS 9 uitgelicht’:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2015, 11:37
Categorie iOS
Onderwerpen duitsland, ios 9, ios 9 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.