Wi-Fi Assist op een iPhone

iOS 9.3 toont werkelijk dataverbruik via Wi-Fi Assistentie

In iOS 9.3 vind je voortaan het dataverbruik via Wi-Fi Assistentie, zodat je zicht houdt op je dataverbruik. Dit moet voorkomen dat je te veel data verbruikt via 3G of 4G.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Laatst was er weer een horrorverhaal over een tiener die $2000 aan mobiele data er doorheen had gejaagd. De tiener verstookte ‘ongemerkt’ 144GB data en gaf de schuld aan Wi-Fi Assistentie, de functie waarbij je iPhone overschakelt naar 4G als het draadloze netwerk te zwak is. Apple gaat dit voorkomen in iOS 9.3, want je ziet nu precies hoeveel data je hebt verbruikt.

Wi-Fi Assist op een iPhone

Verbruik van Wi-Fi Assistentie

Wi-Fi Assistentie is bedoeld voor mensen die soms slecht bereik hebben met hun draadloze (Wi-Fi) netwerk. De iPhone schakelt dan automatisch over naar 3G of 4G. Je kunt de schakelaar van Wi-Fi Assistentie uitzetten, als je bang bent dat daardoor je databundel wordt leeggeroofd. Bij de schakelaar staat voortaan hoeveel data er is verbruikt.

Wi-Fi Assistentie verbruikJe vindt Wi-Fi Assistentie via Instellingen > Mobiel netwerk, waarbij je helemaal naar beneden moet bladeren. Na het verschijnen van de functie in iOS 9 leidde dit tot nogal wat zorgen onder consumenten. Apple publiceerde daarna snel een supportdocument, waarin ze uitlegden hoe je de functie uitschakelt en dat het maar weinig data gebruikt. Toch leidde het tot een class action lawsuit van $5 miljoen, omdat bepaalde consumenten vonden dat Apple de functie niet duidelijk had uitgelegd bij het verschijnen van iOS 9.

Wi-Fi Assistentie kan worden gebruikt op elk apparaat met iOS 9 of nieuwer, behalve de iPhone 4s, iPad 2, iPad 3 en eerste iPad mini.

In iOS 9.3 vind je nog meer nieuwe functies, zoals een nachtmodus en de mogelijkheid om meerdere Apple Watches te koppelen. De beta van iOS 9.3 is momenteel in handen van ontwikkelaars en we verwachten de officiële release in de loop van februari of maart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2016, 12:22
Categorie iOS
Onderwerpen wi-fi, wifi assist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.