Vierde publieke beta van iOS 9.3.3 vrijgegeven (ook tvOS en El Capitan)

Apple heeft vanavond weer nieuwe beta's vrijgegeven. Het gaat om beta 4 van iOS 9.3.3, tvOS 9.2.2 en El Capitan 10.11.6, bugfix-updates die de komende weken verschijnen.

Apple heeft zojuist de vierde beta van iOS 9.3.3 vrijgegeven. Deze versie volgt na de derde beta op 21 juni 2016. iOS 9.3.3 is een bugfix-update en wordt tegelijkertijd getest met OS X El Capitan 10.11.6, tvOS 9.2.2 en watchOS 2.2.1. Ook van deze versies zijn nieuwe beta’s verschenen.


iPads met apps

Beta 4 voor iOS 9.3.3

iOS 9.3.3 lost bugs en problemen op, maar ondanks de lange testperiode (de eerste beta verscheen op 24 mei 2016) is nog onbekend welke bugs precies opgelost worden door deze nieuwe versie van iOS. Voor zover bekend zijn er ook geen grotere specifieke problemen met de huidige versie, iOS 9.3.2. Deze verscheen op 16 mei 2016.

Apple is momenteel ook al druk bezig met iOS 10. Deze volledig nieuwe versie bevat, zoals gebruikelijk, wél een hele hoop nieuwe functies. Zo is het toegangsscherm en het Berichtencentrum helemaal vernieuwd en heeft ook het Bedieningspaneel nieuwe functies gekregen. De notificaties zijn op de schop gegaan en er is een nieuwe Home-app toegevoegd. Daarnaast zijn er allerlei andere kleine vernieuwingen in iOS 10, waar je in een apart artikel meer over kunt lezen. iOS 10 verschijnt pas in september.

Bekijk ook

Achter de schermen: vernieuwingen in iOS 10 die Apple niet liet zien

Naast de tien functies die Apple voor iOS 10 heeft aangekondigd, zitten er nog veel meer niet-genoemde functies in iOS 10. Wij hebben 40 leuke, geheime of minder bekende functies van iOS 10 uitgekozen.
Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.

Beta 4 voor OS X El Capitan 10.11.6

Voor de Mac is zoals gezegd ook een nieuwe versie in aantocht en ook deze is vanavond aanbeland bij de vierde beta. In OS X 10.11.6 worden net als in iOS 9.3.3 bugfixes opgelost, maar ook deze zijn nog niet bekend, ondanks de ruime betaperiode. De beta is in ieder geval beschikbaar voor ontwikkelaars.

OS X El Capitan 10.11.6 is vermoedelijk de laatste versie met de naam OS X, want vanaf september stapt Apple over naar de naam macOS in de vorm van macOS Sierra. Deze nieuwe versie brengt Siri naar de Mac en voegt ook tabbladen toe aan elke beschikbare app.

Bekijk ook

Apple onthult macOS Sierra

Apple heeft op WWDC 2016 een nieuwe software-update voor de Mac aangekondigd: macOS Sierra. In dit artikel vatten we alle nieuwe functies samen.

Beta 4 van tvOS 9.2.2

De laatste versie waar nu de vierde beta van vrijgegeven is, is tvOS 9.2.2 voor de vierde generatie Apple TV. Deze versie is nu beschikbaar voor ontwikkelaars, maar ook hier geldt dat het niet bekend is welke bugs en problemen Apple precies oplost met deze versie. We zullen daardoor moeten wachten op de officiële releasenotes die Apple beschikbaar stelt zodra de definitieve versie van tvOS 9.2.2 verschijnt. Dit zal vermoedelijk ergens de komende weken gebeuren.

In september verschijnt in ieder geval tvOS 10, de nieuwste versie voor de Apple TV. Deze maakt het mogelijk om Siri in het Nederlands te gebruiken en kun je zoeken door middel van de dicteer-functie. Ook komt HomeKit naar de Apple TV en kunnen apps gebruikmaken van berichtgeving.

Bekijk ook

tvOS 10 voor Apple TV aangekondigd: alle nieuwe functies op een rij

Apple heeft een nieuwe versie van tvOS voor de Apple TV onthuld. Hier lees je alles over de nieuwe functies van dit besturingssysteem.

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.