iOS 9 met iPhone, iPad en iPhone 6s.

Apple brengt eerste publieke beta’s van iOS 9.3.3 en OS X 10.11.6 uit

Apple heeft de publieke beta van iOS 9.3.3 beta 1 uitgebracht. De update lost enkele bugs en problemen op. Ook verschenen er nieuwe beta's voor OS X en tvOS.

iOS 9 met iPhone, iPad en iPhone 6s.
Apple zet vaart achter de ontwikkeling van de nieuwste versie van iOS. Maandagavond bracht Apple de eerste beta van iOS 9.3.3 uitgebracht en nu is er ook de publieke betaversie voor alle andere testers. In iOS 9.3.3 worden weer enkele bugs en problemen opgelost. Ook zijn de eerste betaversie verschenen van OS X 10.11.6 en tvOS 9.2.2.

Eerste publieke beta van iOS 9.3.3

In iOS 9.3.2 en iOS 9.3.1 loste Apple enkele bugs en problemen op. iOS 9.3.3 gaat hierop door en is wederom een bugfix-update. Er zijn nog geen nieuwe functies ontdekt in iOS 9.3.3.

iOS 9.3.2 leidde tot bugs bij de 9,7-inch iPad Pro en die heeft Apple blijkbaar nog niet opgelost. Apple heeft namelijk nog geen beta van iOS 9.3.3 voor de 9,7-inch iPad Pro heeft uitgebracht, wat de indruk wekt dat ze nog niet weten hoe ze ‘Error 56’ moeten oplossen.

iOS 9.3.2 loste onder andere het vervelende Bluetooth-probleem op met enkele iPhone SE-modellen, waardoor de audiokwaliteit in bijvoorbeeld de auto een stuk minder was dan gebruikelijk. Ook het probleem met Game Center werd met iOS 9.3.2 eindelijk opgelost.

iOS 9.3.3 is in ieder geval beschikbaar gesteld voor geregistreerde ontwikkelaars. Net als de andere betaversies is deze over the air te downloaden voor ontwikkelaars met een geregistreerd toestel. De publieke beta volgt waarschijnlijk de komende dagen.

OS X 10.11.6 beta 1

Van OS X El Capitan 10.11.6 is zojuist ook de eerste (publieke) beta verschenen met buildnummer build 15G7a. Deze eerste testversie is eveneens beschikbaar voor ontwikkelaars en betatesters. In OS X 10.11.6 worden ook bugs en problemen opgelost; nieuwe functies zijn er nog niet ontdekt. In OS X El Capitan 10.11.5 werden ook bugs en problemen verholpen.

De eerste beta is te downloaden vanuit de Mac App Store voor geregistreerde ontwikkelaars. De update wordt op korte termijn ook verwacht voor publieke betatesters.

tvOS 9.2.2 beta 1

Bovendien is ook van tvOS 9.2.2 de allereerste betaversie beschikbaar gekomen. Deze versie voor de vierde generatie Apple TV lost net als op de Mac en de iPhone en iPad enkele bugs op. In tvOS 9.2 kwamen wel enkele nieuwe functies, zoals een nieuwe appswitcher en de mogelijkheid om Bluetooth-toetsenborden aan te sluiten. Alle veranderingen van tvOS 9.2 lees je in een apart artikel.

De eerste beta is rechtstreeks vanaf de Apple TV te installeren en is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. De update volgt net als de andere nieuwe versies ergens in de komende weken voor alle gebruikers.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 24 mei: Omdat de publieke betaversies nu beschikbaar zijn, is dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2016, 23:31
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerp ios 9.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.