Apple brengt eerste publieke beta’s van iOS 9.3.3 en OS X 10.11.6 uit

Apple heeft de publieke beta van iOS 9.3.3 beta 1 uitgebracht. De update lost enkele bugs en problemen op. Ook verschenen er nieuwe beta's voor OS X en tvOS.

iOS 9 met iPhone, iPad en iPhone 6s.
Apple zet vaart achter de ontwikkeling van de nieuwste versie van iOS. Maandagavond bracht Apple de eerste beta van iOS 9.3.3 uitgebracht en nu is er ook de publieke betaversie voor alle andere testers. In iOS 9.3.3 worden weer enkele bugs en problemen opgelost. Ook zijn de eerste betaversie verschenen van OS X 10.11.6 en tvOS 9.2.2.

Eerste publieke beta van iOS 9.3.3

In iOS 9.3.2 en iOS 9.3.1 loste Apple enkele bugs en problemen op. iOS 9.3.3 gaat hierop door en is wederom een bugfix-update. Er zijn nog geen nieuwe functies ontdekt in iOS 9.3.3.

iOS 9.3.2 leidde tot bugs bij de 9,7-inch iPad Pro en die heeft Apple blijkbaar nog niet opgelost. Apple heeft namelijk nog geen beta van iOS 9.3.3 voor de 9,7-inch iPad Pro heeft uitgebracht, wat de indruk wekt dat ze nog niet weten hoe ze ‘Error 56’ moeten oplossen.

Bekijk ook

Apple gaat 'Error 56' onderzoeken, waarbij iPad Pro vastloopt op iOS 9.3.2

iOS 9.3.2 blijkt dramatisch uit te pakken voor bezitters van een 9,7-inch iPad Pro. Bij sommige modellen loopt de iPad finaal vast.

iOS 9.3.2 loste onder andere het vervelende Bluetooth-probleem op met enkele iPhone SE-modellen, waardoor de audiokwaliteit in bijvoorbeeld de auto een stuk minder was dan gebruikelijk. Ook het probleem met Game Center werd met iOS 9.3.2 eindelijk opgelost.

Bekijk ook

Apple brengt iOS 9.3.2 uit, lost Bluetooth-probleem op

Apple heeft iOS 9.3.2 vrijgegeven, dat het Bluetooth-probleem op de iPhone SE oplost. Ook kun je nu Night Shift en Energiebesparingsmodus weer tegelijk gebruiken.

iOS 9.3.3 is in ieder geval beschikbaar gesteld voor geregistreerde ontwikkelaars. Net als de andere betaversies is deze over the air te downloaden voor ontwikkelaars met een geregistreerd toestel. De publieke beta volgt waarschijnlijk de komende dagen.

OS X 10.11.6 beta 1

Van OS X El Capitan 10.11.6 is zojuist ook de eerste (publieke) beta verschenen met buildnummer build 15G7a. Deze eerste testversie is eveneens beschikbaar voor ontwikkelaars en betatesters. In OS X 10.11.6 worden ook bugs en problemen opgelost; nieuwe functies zijn er nog niet ontdekt. In OS X El Capitan 10.11.5 werden ook bugs en problemen verholpen.

Bekijk ook

Apple brengt OS X El Capitan 10.11.5 met bugfixes voor de Mac uit

Apple heeft OS X El Capitan 10.11.5 uitgebracht. Deze update lost enkele bugs en problemen op de Mac op, waardoor het systeem weer een stukje stabieler moet zijn.

De eerste beta is te downloaden vanuit de Mac App Store voor geregistreerde ontwikkelaars. De update wordt op korte termijn ook verwacht voor publieke betatesters.

tvOS 9.2.2 beta 1

Bovendien is ook van tvOS 9.2.2 de allereerste betaversie beschikbaar gekomen. Deze versie voor de vierde generatie Apple TV lost net als op de Mac en de iPhone en iPad enkele bugs op. In tvOS 9.2 kwamen wel enkele nieuwe functies, zoals een nieuwe appswitcher en de mogelijkheid om Bluetooth-toetsenborden aan te sluiten. Alle veranderingen van tvOS 9.2 lees je in een apart artikel.

Bekijk ook

Dit zijn de nieuwe functies in tvOS 9.2 voor Apple TV

tvOS 9.2 brengt een aantal handige nieuwe functies naar de vierde generatie Apple TV. Welke nieuwe functies kun je allemaal verwachten? In dit artikel vind je een handig overzicht van wat komen gaat.

De eerste beta is rechtstreeks vanaf de Apple TV te installeren en is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. De update volgt net als de andere nieuwe versies ergens in de komende weken voor alle gebruikers.

Bekijk ook

tvOS 9.2.1 voor de nieuwste Apple TV nu beschikbaar om te downloaden

Er is een nieuwe update verschenen voor de vierde generatie Apple TV. tvOS 9.2.1 lost enkele bugs en problemen op, zodat de Apple TV weer een stukje stabieler wordt dan voorheen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 24 mei: Omdat de publieke betaversies nu beschikbaar zijn, is dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.