Porsche Panamera onderweg

Porsche Panamera krijgt in 2017 CarPlay

De Porsche Panamera van 2017 krijgt standaard CarPlay ingebouwd, wat je op een 12,3 inch scherm op het dashboard kunt bedienen. Deze nieuwe Porsche is op nog veel meer punten digitaal geworden.

Porsche introduceerde in zeven jaar geleden de eerste sedan, een soort 911 voor gezinnen. Fanatieke Porsche-puristen waren niet overtuigd, want een Porsche met vier deuren en de motor voorin, dat hoort niet. Toch heeft de autofabrikant al 150.000 stuks verkocht en de nieuwste uitvoering wordt ook interessant voor Apple-gebruikers. Er zit namelijk standaard ondersteuning voor CarPlay in.


Porsche Panamera onderweg

Porsche Panamera met CarPlay

Apple’s systeem wordt volledig ingebouwd in het Panamera-model van 2017. ER is een 12,3 inch touchscreen aanwezig waar je alle informatie goed op kunt aflezen. Daarnaast zal ook Porsche’s eigen Communication Management System met navigatie en stembediening aanwezig zijn. Dat wordt interessant, want Porsche belooft ook natuurlijke taal. Welke zou het makkelijkst te bedienen zijn, Apple’s Siri of het eigen systeem van Porsche?

Porsche Panamera interieur

De Porsche Panamera is op nog veel meer vlakken digitaal geworden, met onder andere Porsche Connect, aanraakgevoelige vlakken die de traditionele knoppen op het dashboard vervangen en de Porsche Advanced Cockpit. Er zijn twee extra schermen aanwezig in de cockpit, elk 7-inch groot en zodanig geplaatst dat je er als bestuurder makkelijk op kunt kijken. Daar tussenin zit de toerenteller, die nog wel analoog is.

De rest is grotendeels digitaal te bedienen, zoals de ribben van de ventilatieroosters, die je met aanraakgevoelige schuifknoppen kunt laten kantelen.

Porsche heeft al modellen die met CarPlay werken. Als de Porsche 911 meer jouw stijl is, dan kun je in het 2016-model al gebruik maken van Apple’s infotainmentsysteem. Verder kun je terecht bij de 2017-modellen van de Porsche 718 Boxster, Porsche Macan, Porsche 718 Cayman en 2017 Porsche 718 Cayman S. Met de komst van iOS 10 wordt het CarPlay-systeem alleen maar interessanter, zoals ondersteuning voor belapps zoals Skype, een betere Apple Music-interface en de mogelijkheid om de volgorde van apps te veranderen. Ook kun je apps die je niet gebruikt verbergen.

Porsche Panamera in de stad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.