iOS 5 beta 3 wijst op Bluetooth-ondersteuning in Apple TV

In de code van iOS 5 beta 3 zijn aanwijzingen gevonden voor Bluetooth-ondersteuning op de Apple TV voor het koppelen van draadloze toetsenborden en mogelijk zelfs meer.

Apple TV 2Als iOS 5 dit najaar beschikbaar komt, zou dit voor de Apple TV een ingrijpende verandering kunnen betekenen. In de derde beta van iOS 5 voor de Apple TV, die Apple afgelopen maandag aan ontwikkelaars beschikbaar stelde, zijn namelijk aanwijzingen gevonden dat het apparaat met ingang van iOS 5 met Bluetooth-apparaten zoals draadloze toetsenborden zal kunnen communiceren.

De tweede generatie Apple TV heeft qua hardware gewoon ondersteuning voor Bluetooth, maar in de software is dit vooralsnog niet geactiveerd. 9to5Mac ontdekte in iOS 5 beta 3 zogenaamde Bluetooth activation strings, stukjes tekst met variabelen (zoals de naam van een toetsenbord) waarin wordt gesproken over het koppelen van een Bluetooth-toetsenbord met de Apple TV:

“Your Apple TV is paired with this %@”
“The pairing attempt was unsuccessful. Make sure your device is in range of this Apple TV, turn on and ‘discoverable.’ When ready, click Continue to try again.”

Hoewel het gerucht ging dat Apple de App Store zou toevoegen aan de tweede generatie Apple TV, bleek bij de introductie dat Apple’s nieuwe set-top-box het toch zonder apps moest stellen. Afgezien van het feit dat Bluetooth-ondersteuning invoer van tekst, wachtwoorden enzovoorts op het apparaat eenvoudiger zou maken, opent het ook de deur naar nieuwe mogelijkheden. Als Apple apps op het apparaat zou introduceren, — een mogelijkheid die ook door het bedrijf nog steeds opengelaten wordt — dan biedt dit mogelijkheden voor bijvoorbeeld games die je dan met een Bluetooth-controller zou kunnen bedienen/besturen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.