iOS 5 bèta 3 maakt Notification Center per ongeluk naar beneden te trekken moeilijker

een 'hook' maakt het lastiger om per ongeluk het berichtencentrum in iOS 5 naar beneden te trekken. Tap je bovenin het scherm, dan verschijnt er een icoontje dat je daarna pas naar beneden kunt slepen.

De nieuwe hook van de Notification Center maakt het lastiger om hem per ongeluk naar beneden te trekken.Om te voorkomen dat je per ongeluk de Notification Center tevoorschijn trekt terwijl je in een app bovenin het scherm tikt, heeft Apple een ‘hook’ toegevoegd om het lastiger te maken. Pas nadat dit icoontje verschijnt ben je in staat om het berichtenmenu tevoorschijn te halen. Hier kwam de Italiaanse blog iSpazio achter.

Het gebeurde bètagebruikers blijkbaar wel vaker: speelden ze een game die het volle scherm van de iPhone gebruikte en tapten ze bovenin het scherm, dan wilde de Notification Center wel eens tevoorschijn komen. Daar was namelijk alleen een simpele vingerveeg van boven naar beneden voor nodig.

iOS 5 bèta 3 maakt het een stuk lastiger om die fout te maken. Draai je een fullscreen applicatie, dan verschijnt er wanneer je aan de bovenkant van het scherm tapt alleen het middelste knopje van het berichtenmenu (zie de screenshot linksboven). Deze moet je dan vastpakken en naar beneden slepen om je notificaties te bekijken.

Let op! Beta’s van iOS 5 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en kunnen niet gebruikt worden door gewone gebruikers tenzij de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 5-betasoftware.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2011, 15:08
Categorie iOS
Onderwerpen berichtencentrum, ios 5, notificaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.