iPhone 4 dit najaar beschikbaar voor 106 miljoen Chinezen

De 106 miljoen klanten van China Mobile in China hebben vanaf het einde van dit jaar de keuze uit een abonnement met een iPhone.

iPhone 4 in het blauwAls tweede telecomprovider met een mobiel netwerk gaat China Telecom in China de iPhone met contract aanbieden. Dat zal gebeuren vanaf het einde van 2011. Tot dusver is de iPhone slechts met een contract van provider Unicom te verkrijgen. China Telecom is de kleinste van drie mobiele telefonieproviders in China, maar door de deal wordt de iPhone op papier ineens bereikbaar voor 106 miljoen nieuwe klanten.


In totaal zijn er in China 896 miljoen mensen met een mobiele telefoon. China Telecom stort zich pas kort op mobiel internet en is op dat gebied de kleinste van de drie grote providers China Mobile, Unicom en China Telecom. Wel heeft ze het grootste bedrade telefoonnetwerk van het land.

Reuters, dat dit bericht in de wereld bracht, meldde de plannen van China Telecom om de iPhone binnen te halen al eerder. Het nieuws zorgde toen voor een aandelenstijging van 5,5 procent. Hoe populair de iPhone onder China Telecom echt gaat worden, valt nog te bezien volgens Patrick Yiu, directeur van CASH Asset Management. “Het hangt er nog steeds vanaf of hun systeem het aan kan en hoe het contract eruit zal zien.

In mei sprak voorzitter Wang Xiaochu nog uit dat China Telecom contact had gezocht met Apple over het uitbrengen van de iPhone op het CDMA-netwerk. Dat is hetzelfde, inferieure telefoonnetwerk als waar de Amerikaanse provider Verizon mee werkt. Het ontbeert opties als internetten tijdens het bellen en een wisselgesprek. De uitspraak van Xiaochu sluit uit dat het hier om de iPhone 5 gaat, omdat die een chip krijgt die zowel het GSM- als CDMA-netwerk ondersteunt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 juli 2011 om 19:29
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.