‘iOS 4.3 met persoonlijke hotspot en App Store-abonnementendienst binnen twee weken’

John Gruber vermoedt op basis van de lancering van tabletkrant The Daily, die dankzij Verizon gedurende twee weken gratis is, dat Apple ergens in de komende twee weken iOS 4.3 met de nieuwe App Store-abonnementendienst zal aankondigen.

Persoonlijke hotspotVolgens blogger John Gruber is het goed mogelijk dat de volgende grote iOS-update, iOS 4.3, ergens in de komende twee weken zal worden vrijgegeven. Ditmaal baseert hij zich niet op zijn doorgaans goed geïnformeerde bronnen, maar op een combinatie van factoren en een dosis gezond verstand. Afgelopen dinsdag stelde Apple de derde beta van iOS 4.3 aan ontwikkelaars beschikbaar, maar daarin werden geen nieuwe functionaliteiten meer ontdekt. Dat is op zichzelf al een indicatie dat de update niet zo heel erg lang meer op zich zal laten wachten.

De belangrijkste aanwijzing hiervoor is volgens Gruber de tabletkrant “The Daily”, die gisteren in New York werd aangekondigd. Dit schreef hij in zijn eigen review van het ‘nieuwe’ toestel. The Daily, die voorlopig alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar is, vereist een abonnement: $1 per week of $40 per jaar. Op zich is dat niet zo bijzonder, ware het niet dat de applicatie daarvoor gebruikmaakt van een nieuwe in-app abonnementendienst van Apple. Hiervoor is vanuit de huidige versies van het iOS-besturingssysteem echter geen ondersteuning. Daarom, zo stelt Gruber, is de The Daily de komende twee weken gratis, dankzij Verizon.

De blogger denkt dan ook dat Apple en Verizon een deal hebben gesloten zodat de Verizon iPhone, die sinds vandaag voor bestaande Verizon-klanten in de voorverkoop is gegaan, voorlopig als enige de nieuwe persoonlijke hotspot-functie zal hebben. Hiermee is het mogelijk om de mobiele 3G-verbinding van je toestel via Wi-Fi te delen met maximaal vijf andere apparaten. Evenals bij USB- en Bluetooth-tethering moet je provider deze functionaliteit wel ondersteunen. In de reviews, die sinds gisteren verschenen, zal dan volgens Gruber bovengemiddelde aandacht zijn voor het feit dat de Verizon iPhone een functie heeft die de iPhone bij concurrent AT&T niet heeft, althans nóg niet.

Apple blij omdat het nog wat extra tijd voor iOS 4.3 heeft en Verizon blij omdat het bedrijf positieve publiciteit krijgt vanwege deze ‘exclusieve’ functie. Gruber vermoedt dat Apple ergens in de komende twee weken een aankondiging doet omtrent de nieuwe App Store-abonnementendienst en mogelijk ook andere wijzigingen omtrent in-app aankopen. Dit laatste baseert hij op het feit dat Apple deze week de broekriem voor in-app aankopen in e-bookwinkels extra aantrok. Het bedrijf weigerde geheel onverwacht de e-bookapplicatie Sony Reader omdat deze een eigen betaalsysteem buiten de App Store om hanteerde. Later benadrukte Apple dat er geen sprake is van nieuw beleid, maar dat boeken die buiten de app verkrijgbaar zijn ook als in-app aankoop gekocht moeten kunnen worden.

Eerder vandaag kon je iPadclub lezen dat Apple volgens Macnotes.de voor volgende week een iOS 4.3-ontwikkelaarsevenement gepland zou hebben, waar ook de iPad 2 geïntroduceerd zal gaan worden. De website baseert dit op bronnen rondom de fabrikanten van het nieuwe apparaat. Eerder suggereerde dezelfde website dat de nieuwe iPad tussen 2 en 9 april verkrijgbaar zou zijn omdat de vorige iPad op 3 april in de Verenigde Staten in de verkoop ging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2011, 21:02
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen app store, firmware, geruchten, ios 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.