Greenpois0n untethered jailbreak voor iOS 4.2.1 uitgebracht (jailbreak)

Het Chronic Dev Team heeft Greenpois0n voor 4.2.1 uitgebracht, bedoeld om een untethered jailbreak uit te voeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

greenpois0n logoNa maanden wachten heeft het Chronic Dev Team een untethered jailbreak voor iOS 4.2.1 beschikbaar gesteld. Gisteren kon je al lezen over greenpois0n, waarbij ook duidelijk werd dat voortaan geanimeerde bootlogo’s worden ondersteund. Er is op dit moment alleen een Mac-versie beschikbaar, geschikt voor de iPhone, iPod touch en iPad op iOS 4.2.1. Tot nu toe was een untethered jailbreak voor recente iDevices op 4.2.1 beperkt tot een betaversie van redsn0w, waarvoor je de SHSH-handtekening van iOS 4.2 beta 3 nodig had. Naast de vannacht beschikbaar gestelde Mac-versie zal er waarschijnlijk snel een Windows- en Linux-versie volgen.


greenpois0n RC5 op Mac OS X

Het gaat overigens officieel nog niet om de uiteindelijke versie van greenpois0n, maar om RC5 (Release Candidate 5). De jailbreaktool voert geen hacktivatie uit en je zult een iPhone dus eerst via iTunes moeten activeren. Volgens p0sixninja kun je greenpois0n het beste op een schone firmware van iOS 4.2.1 installeren, maar volgens MuscleNerd kun je greenpois0n RC5 ook zonder te herstellen gebruiken als je op dit moment een tethered jailbreak via redsn0w hebt. Als Cydia niet verschijnt na het uitvoeren van een jailbreak via greenpois0n, zou deze alsnog moeten verschijnen als je het toestel opnieuw opstart. Mocht dat nog steeds geen oplossing bieden, dan kun je voor of na het uitvoeren van greenpois0n redsn0w gebruiken om Cydia te installeren. Het is in dat geval van belang dat je de Monte-optie in redsn0w uitschakelt. Vergeet uiteraard niet om voor de zekerheid je SHSH-blobs op te slaan, alhoewel deze niet noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van deze jailbreak.

Je kunt greenpois0n RC5 voor Mac OS 10.5+ downloaden op de officiële website greenpois0n.com. Meer informatie kun je vinden in het bijbehorende readme-bestand. Als de website overbelast is kun je gebruik maken van de mirror van iH8sn0w.
Een vriendelijk verzoek om supportvragen in het jailbreakforum te plaatsen. Door de beperkte mogelijkheden van de reacties bij nieuwsartikelen en het feit dat er meer kundige gebruikers op het forum actief zijn, is de kans dat je hier wordt geholpen uiterst miniem. We behouden het recht de reacties te sluiten als de reacties verzanden in een supportdiscussie. Voor directe hulp van de hackers achter greenpois0n kun je terecht op JailbreakQA.com.
Let op dat je deze jailbreak NIET gebruikt als je van een unlock afhankelijk bent! Door de update naar iOS 4.2.1 word je baseband (modemfirmware) ook bijgewerkt naar de meest recente versie die momenteel nog niet te unlocken is! In de readme wordt gesteld dat de 2e generatie Apple TV ook al met greenpois0n RC5 te jailbreaken zou zijn, maar volgens nitoTV is dat op dit moment nog niet mogelijk. De iPhone 3G wordt volgens de readme niet ondersteund.

Met dank aan alle tipgevers voor het insturen van de nieuwstip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

269 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.