iOS 12 met de iPhone en iPad.

Apple brengt iOS 12.0.1 uit, lost oplaadprobleem en meer op

123-toets op iPad weer op goede plek
De eerste aanvullende update voor iOS 12 is een feit: Apple heeft zojuist iOS 12.0.1 vrijgegeven. Deze update lost onder andere het oplaadprobleem op de iPhone XS op, maar er is nog meer opgelost. Check hier de details van deze update.

iOS 12.0.1 beschikbaar

De update naar iOS 12 ging voor de meeste mensen zonder problemen. iOS 12 is qua nieuwe functies niet de meest spectaculaire update, maar Apple heeft wel nadrukkelijk de focus gelegd op de iOS 12-performance bij oudere toestellen. Toch zijn er in de afgelopen dagen een aantal iOS 12 problemen aan het licht gekomen. Zo had de iPhone XS last van oplaadproblemen, maar gelukkig is dit opgelost met de komst van iOS 12.0.1.

Heb je een iOS 12-bug ontdekt of is er iets anders geks met je iPhone aan de hand sinds je iOS 12 geïnstalleerd hebt? Dan lost iOS 12.0.1 dit mogelijk voor je op. Apple heeft iOS 12.0.1 zojuist vrijgegeven. Naast het oplaadprobleem herstelt iOS 12.0.1 ook de positie van de 123-knop op het iPad-toetsenbord op. In iOS 12 is deze knop omgeruild met de emoji-knop, maar iOS 12.0.1 herstelt dit weer. De afgelopen weken waren er veel klachten over deze wijziging, omdat je daardoor vaak op de verkeerde toets drukte. Tot slot zorgt de update ervoor dat de iPhone XS nu weer goed verbinding maakt met een 5GHz-netwerk in plaats van 2,4GHz.

Bekijk ook

Last van iOS 12 problemen? Probeer dan deze oplossingen

iOS 12 verloopt bij de meeste mensen zonder problemen, maar toch kan er bij zo'n grote update iets mis gaan. Heb je last van iOS 12 bugs? Loop je tegen problemen in iOS 12 aan? Probeer dan deze oplossingen.

De update kan ook oplossingen bieden voor de iPhone XS problemen waar nieuwe gebruikers de laatste dagen last van hadden. Vooral de slechtere verbinding bij Wi-Fi en mobiel bereik kan in sommige gevallen voor problemen zorgen, bijvoorbeeld als het bereik al niet zo best is. Apple kan dit probleem met een software-update oplossen en mogelijk is iOS 12.0.1 daar het gevolg van.

Bekijk ook

De 7 meest voorkomende iPhone XS problemen (en oplossingen!)

Zoals bij elke nieuwe smartphone zijn er ook bij de iPhone XS en iPhone XS Max ook weer enkele mensen met problemen. In deze round-up proberen we de belangrijkste klachten te verzamelen.

Benieuwd naar de volledige releasenotes? Hieronder vind je de release-notities die door Apple bekendgemaakt zijn. De beveiligingsnotities van deze update vind je op een later moment op de website van Apple.

iOS 12.0.1 bevat probleemoplossingen en verbeteringen voor je iPhone of iPad:

  • Oplossing voor een probleem waarbij sommige iPhone XS-apparaten niet meteen werden opgeladen wanneer ze op een Lightning-kabel waren aangesloten.
  • Oplossing voor een probleem waarbij iPhone XS-apparaten opnieuw verbinding maakten met een wifinetwerk van 2,4GHz in plaats van 5GHz.
  • De oorspronkelijke positie van de ‘.?123’-toets op het iPad-toetsenbord is hersteld.
  • Oplossing voor een probleem waarbij er in sommige video-apps geen ondertiteling werd weergegeven.
  • Oplossing voor een probleem waarbij Bluetooth soms niet beschikbaar was.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222.

iOS 12.0.1 releasenotes.

Het gaat dus nog niet om iOS 12.1 die momenteel nog in beta is. In iOS 12.1 vind je onder andere groepsgesprekken voor FaceTime en meer dan 70 nieuwe emoji. iOS 12.1 verschijnt naar verwachting later deze maand. De tweede iOS 12.1 beta verscheen vorige week.

Bekijk ook

Apple brengt iOS 12.1 Publieke Beta 5 uit

De vijfde publieke beta van iOS 12.1 is verschenen! iOS 12.1 bevat verbeteringen en 70 nieuwe emoji die later dit najaar worden ingevoerd. In dit artikel lees je alles over de beta's van iOS 12.1, wat er nieuw is en wanneer ze verschenen zijn.

iOS 12.0.1 downloaden
Om iOS 12.0.1 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes. Klik linksboven op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

https://www.iculture.nl/tips/over-the-air-updaten-ota-iphone-ipad/

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad in 2018, als opvolger van iOS 11. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd een jaar later opgevolgd door iOS 13.

iOS 12
40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.