Infograaf Modulair-wijzerplaat op de Apple Watch Series 4

Bug: Apple Watch loopt vast door overgang wintertijd

Een bug in de nieuwste generatie Apple Watch lijkt problemen op te leveren bij het ingaan van de wintertijd. Het probleem dook op in Australië, waar de zomertijd net is ingegaan.

Bug laat Apple Watch vastlopen

Apple heeft nog even de tijd om deze bug voor Nederlandse en Belgische gebruikers op te lossen, want bij ons gaat op 28 oktober de wintertijd in. Het probleem doet zich alleen voor op de Apple Watch Series 4, de nieuwste generatie. De oorzaak zou liggen bij complicaties (ja, het heet echt zo) in de Infograaf Modulair-wijzerplaat. De Activiteit-complicatie op deze wijzerplaat zou niet goed om kunnen gaan met het tijdsverschil van een uur. Daardoor crasht het horloge en komt het in een eindeloze reboot terecht. De Apple Watch terugzetten naar fabrieksinstellingen en niet langer de Infograaf Modulair-wijzerplaat gebruiken lost het probleem op.


De bug doet zich dan ook maar voor bij een kleine groep gebruikers, namelijk bij mensen die de Infograaf Modulair-wijzerplaat hadden ingesteld met de grote Activiteit-complicatie in het midden van de wijzerplaat (te zien op onderstaande afbeelding).

Apple Watch-crash door wintertijd

De Activiteit-complicatie op Infograaf Modulair toont een tijdlijn van de huidige dag, waarbij je per uur kunt zien hoeveel je hebt gescoord op bewegen, sporten en staan voor het vullen van de activiteitenringen. Omdat er bij het overschakelen naar zomer- of wintertijd geen 24 uur in een dag zitten, gaat het mis.

Dit kun je eraan doen
De Apple Watch gaat rebooten en na het opstarten probeert het opnieuw de complicaties van de Infograaf Modulair-wijzerplaat te laden, waarna het horloge opnieuw herstart. Je kunt wachten tot de batterij leeg is, maar wie slim is verandert via de Watch-app de iPhone de standaard wijzerplaat. Wat waarschijnlijk ook helpt is om een dag te wachten, want dan bestaat de dag weer uit 24 uur.

In Europa gaat de zomertijd op de laatste zondag van oktober in en in de VS gebeurt dat op 4 november, dus Apple heeft nog wat tijd om een bugfix-update uit te brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2018, 22:07
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch series 4, bug
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.