Lightning naar 30-pins adapter.

Apple haalt Lightning-naar-30-pins-adapter uit het assortiment

Wat te doen met je oude 30-pins-kabels?

Gebruik je nog een 30-pins-kabel om je oude of hedendaagse iPhone of iPad op te laden? Dan heb je daar een adapter voor nodig. Apple heeft de benodigde adapter uit het assortiment gehaald, maar er zijn gelukkig alternatieven.

In 2012 maakte Apple de controversiële overstap van de 30-pins-aansluiting naar de welbekende Lightning-ingang. Lightning heeft vele voordelen, want de kabel is omkeerbaar en een stuk compacter. Om mensen toentertijd tegemoet te komen bracht Apple een losse adapter uit, zodat je je huidige 30-pins-kabels kon blijven gebruiken. Deze adapter was tot voor kort nog bij Apple te koop, maar is nu uit het assortiment gehaald.

Lightning-naar-30-pins-adapter uit assortiment

Misschien heb je de adapter nog wel ergens in een bureaula liggen, maar het zou ook zomaar kunnen dat je hem nog veel gebruikt. Als je ten tijde van de overstap naar Lightning je oude kabels wilde blijven gebruiken, had je deze €35 kostende adapter nodig. De adapter werd ook veel gebruikt om 30-pins-accessoires te gebruiken met nieuwere iPhones en iPads met Lightning-aansluiting.

Lightning naar 30-pins adapter.

Als je deze adapter nog hebt of nog vaak gebruikt, kun je er dus maar beter zuinig op zijn. Er zijn nog wel een aantal alternatieven van onofficiële merken, maar die van Apple is nog maar lastig te vinden. Apple heeft nog wel de 30-pins-naar-USB-kabel in het assortiment. Deze kabel kost €25 en is bedoeld om oudere toestellen en iPods mee op te laden.

Als alternatief is er nog een duurdere kabel-versie van de adapter te koop. Deze heeft een kabel van 0,2 meter en doet exact hetzelfde als de adapter. Dit korte kabeltje met Lightning en 30-pins-aansluiting is te koop bij Amac (€45) en MediaMarkt (€45). Dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren, want we verwachten niet dat Apple nog veel exemplaren van dit accessoire produceert.

Apple maakt waarschijnlijk plek voor een nieuwe adapter die binnenkort beschikbaar komt. Volgens geruchten krijgt de nieuwe iPad Pro USB-C in plaats van Lightning. Een USB-C-naar-Lightning-adapter ligt daarom op de loer, zodat je je bestaande Lightning-accessoires met deze iPad kan gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2018, 20:04
Bron Bron MacRumors
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerpen adapter, lightning
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.