Breaking
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

Apple haalt Lightning-naar-30-pins-adapter uit het assortiment

Wat te doen met je oude 30-pins-kabels?
Gebruik je nog een 30-pins-kabel om je oude of hedendaagse iPhone of iPad op te laden? Dan heb je daar een adapter voor nodig. Apple heeft de benodigde adapter uit het assortiment gehaald, maar er zijn gelukkig alternatieven.

In 2012 maakte Apple de controversiële overstap van de 30-pins-aansluiting naar de welbekende Lightning-ingang. Lightning heeft vele voordelen, want de kabel is omkeerbaar en een stuk compacter. Om mensen toentertijd tegemoet te komen bracht Apple een losse adapter uit, zodat je je huidige 30-pins-kabels kon blijven gebruiken. Deze adapter was tot voor kort nog bij Apple te koop, maar is nu uit het assortiment gehaald.

Lightning-naar-30-pins-adapter uit assortiment

Misschien heb je de adapter nog wel ergens in een bureaula liggen, maar het zou ook zomaar kunnen dat je hem nog veel gebruikt. Als je ten tijde van de overstap naar Lightning je oude kabels wilde blijven gebruiken, had je deze €35 kostende adapter nodig. De adapter werd ook veel gebruikt om 30-pins-accessoires te gebruiken met nieuwere iPhones en iPads met Lightning-aansluiting.

Lightning naar 30-pins adapter.

Als je deze adapter nog hebt of nog vaak gebruikt, kun je er dus maar beter zuinig op zijn. Er zijn nog wel een aantal alternatieven van onofficiële merken, maar die van Apple is nog maar lastig te vinden. Apple heeft nog wel de 30-pins-naar-USB-kabel in het assortiment. Deze kabel kost €25 en is bedoeld om oudere toestellen en iPods mee op te laden.

Als alternatief is er nog een duurdere kabel-versie van de adapter te koop. Deze heeft een kabel van 0,2 meter en doet exact hetzelfde als de adapter. Dit korte kabeltje met Lightning en 30-pins-aansluiting is te koop bij Amac (€45) en MediaMarkt (€45). Dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren, want we verwachten niet dat Apple nog veel exemplaren van dit accessoire produceert.

Apple maakt waarschijnlijk plek voor een nieuwe adapter die binnenkort beschikbaar komt. Volgens geruchten krijgt de nieuwe iPad Pro USB-C in plaats van Lightning. Een USB-C-naar-Lightning-adapter ligt daarom op de loer, zodat je je bestaande Lightning-accessoires met deze iPad kan gebruiken.

Bekijk ook

Gerucht: 'Ook iPad maakt overstap naar USB-C'

Op de iPhone houdt Apple nog even vast aan Lightning, maar de nieuwe iPad Pro krijgt volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo USB-C. Voor de nieuwe MacBook is er goed nieuws, want deze krijgt waarschijnlijk Touch ID zonder Touch Bar.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.