iOS 10 bureau, door iCulture

iOS 10.3.2 met bugfixes nu beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch

Apple heeft zojuist iOS 10.3.2 vrijgegeven. Deze nieuwe versie bevat de nodige bugfixes voor de iPhone, iPad en iPod touch. Wij vertellen je alles over deze nieuwe versie van iOS.

Na weken van testen heeft Apple iOS 10.3.2 eindelijk voor iedereen vrijgegeven. Van iOS 10.3.2 zijn relatief weinig beta’s verschenen, want Apple heeft de afgelopen tijd vijf testversies uitgebracht. iOS 10.3.2 is beschikbaar voor elke iPhone, iPad en iPod touch die werkt met iOS 10. Het is de tweede aanvullende update na iOS 10.3 die veel nieuwe functies bevatte.

iOS 10 bureau, door iCulture

iOS 10.3.2 downloaden

Tijdens de testperiode van iOS 10.3.2 leek het er even op dat Apple met ingang van deze versie vaarwel zou zeggen tegen de oude 32-bit toestellen. Dat bleek uiteindelijk niet het geval en dat betekent dat iOS 10.3.2 beschikbaar is voor onderstaande toestellen:

Je kunt iOS 10.3.2 downloaden door op je iPhone, iPad of iPod touch naar de update te zoeken. Dit doe je via Instellingen > Algemeen > Software-update. De nieuwe versie verschijnt hier vanzelf in beeld, waarna je hem kunt downloaden en installeren. Een andere manier is om de update via iTunes te installeren. Sluit hiervoor je iPhone, iPad of iPod touch aan op een computer met de Lightning-kabel en selecteer het toestel in iTunes. Kies daar voor Zoek naar update om de update te downloaden en te installeren.

iOS 10.3.2 met bugfixes voor kwaadaardige websites en boeken

iOS 10.3.2 bevat geen nieuwe functies, want Apple belooft alleen probleemoplossingen en een verbeterde beveiliging van je iPhone, iPad en iPod touch. Welke problemen er exact opgelost zijn, is hier te lezen. Wat daarbij opvalt is dat vooral kwetsbaarheden in WebKit (de achterliggende technologie van Safari) zijn gefixt. Het gaat onder andere om de volgende bugfixes:

  • Kwaadaardige sites: er zijn verbeteringen in WebKit aangebracht, om te voorkomen dat kwaadaardige websites willekeurige code kunnen uitvoeren.
  • Onveilige certificaten: het afhandelen van niet-vertrouwde certificaten is verbeterd, door de gebruiker zelf toestemming te laten geven.
  • iBooks: een kwaadaardig boek kon willekeurige websites openen zonder toestemming van de gebruiker; dit is opgelost.
  • CoreAudio: Apple voorkomt dat een app restricted memory kan uitlezen.
  • IOSurface: Apple voorkomt met verbeterd geheugenbeheer dat corruptie kan optreden.

iOS 10.3.2 volgt iOS 10.3.1 op, die enkele weken geleden beschikbaar kwam. iOS 10.3.1 loste een beveiligingsprobleem met de Wi-Fi-chip op. Een hacker kon binnen de bereikbaarheid van je toestel een kwaadaardige code uitvoeren op de Wi-Fi-chip van je iDevice, maar dat is dus met iOS 10.3.1 al opgelost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2017, 20:09
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.