Instellingen op de iPhone in iOS 10.3.

iOS 10.3.3 Publieke beta 1 nu te downloaden, ook nieuwe beta’s voor macOS, watchOS en tvOS

Het is weer zover: Apple heeft een nieuwe beta uitgebracht. De eerste beta van iOS 10.3.3 is een feit en is nu te downloaden voor ontwikkelaars en publieke testers. Ook zijn er nieuwe beta's voor macOS en tvOS.

Instellingen op de iPhone in iOS 10.3.

Had je gedacht dat Apple met het uitbrengen van iOS 10.3.2 wel even rustig aan zou doen tot WWDC? Dan moeten we je helaas teleurstellen, want Apple heeft zojuist de eerste publieke beta van iOS 10.3.3 vrijgegeven. Het betekent dat geregistreerde ontwikkelaars alweer kunnen beginnen met het testen van nieuwe functies en bugfixes. Ook verschenen er nieuwe beta’s voor macOS, tvOS en watchOS.

iOS 10.3.3 Publieke beta 1

De eerste publieke beta van iOS 10.3.3 is beschikbaar gekomen. Mocht je iets ontdekt hebben in deze eerste beta, dan horen we dat natuurlijk graag. Ondertussen gaan we ook zelf naarstig op zoek naar verbeteringen en toevoegingen.

Update 17 mei: Er zijn geen nieuwe functies gevonden. Wel zitten er drie nieuwe wallpapers in. Die zijn bedoeld voor de 12,9-inch iPad Pro, hoewel je ze natuurlijk ook op de iPhone kunt gebruiken (zie hieronder).

Wallpapers iOS 10.3.3

In iOS 10.3 voerde Apple relatief veel nieuwe functies in, zoals Zoek mijn AirPods, dat je laat zoeken naar Apple’s draadloze oordopjes, nieuwe functies voor CarPlay, de Instellingen-app en nog veel meer. Een overzicht van alle nieuwe functies van iOS 10.3, vind je hieronder. Daarna volgden 10.3.1 en eerder deze week iOS 10.3.2, maar die bevatten alleen bugfixes. Dat zal waarschijnlijk ook gelden voor iOS 10.3.3.

De definitieve versie van iOS 10.3.3 zal in de loop van de lente of zomer beschikbaar komen. Waarschijnlijk kunnen ontwikkelaars de komende weken zowel met beta’s van iOS 11 als met nieuwe beta’s van iOS 10.3.3 en misschien zelfs nog met iOS 10.4 aan de slag.

macOS Sierra 10.12.6

Apple is nu ook gestart met het testen van macOS Sierra 10.12.6. macOS Sierra 10.12.5 was een kleine bugfixupdate, die inmiddels voor iedereen te downloaden is en die alleen bugfixes bevatte. We hopen nu maar dat macOS Sierra 10.12.6 wél nieuwe functies of zichtbare verbeteringen door gaat voeren. Eerder dit jaar voegde Apple Night Shift aan de Mac toe.

De eerste testversie van macOS Sierra 10.12.6 is nu te downloaden voor geregistreerde ontwikkelaars. Publieke testers kunnen de nieuwste beta ook zeer binnenkort downloaden. We weten nog niet precies welke functies of verbeteringen er doorgevoerd zijn, maar mocht je deze zelf ontdekt hebben, laat dit ons vooral weten. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken. macOS Sierra 10.12.6 verschijnt ergens de komende weken voor iedereen.

tvOS 10.2.2 beta 1

Ontwikkelaars met een Apple TV kunnen nu aan de slag met de eerste beta van tvOS 10.2.2. Updates voor de Apple TV zijn doorgaans wat minder spannend en de verwachting is dat dat deze keer ook zo is. In tvOS 10.2 werd bijvoorbeeld de functie ingevoerd om eerder gebruikte emailadressen te wissen op je Apple TV. Daarna volgde tvOS 10.2.1 voor iedereen, maar die bevatte alleen bugfixes. Mocht er meer bekend zijn over de inhoud van tvOS 10.2.2, dan laten we je dat hier weten.

De eerste beta van tvOS 10.2.2 voor de vierde generatie Apple TV is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Er verschijnen geen publieke betaversies voor de Apple TV. De definitieve versie van tvOS 10.2.2 verschijnt waarschijnlijk de komende weken.

watchOS 3.2.3 beta 1

Apple is ook begonnen met het testen van watchOS 3.2.3, een nieuwe versie van het besturingssysteem voor de Apple Watch. Gezien het versienummer zou het zomaar kunnen dat Apple een nieuwe functie of zichtbare verbeteringen voor de Apple Watch in het verschiet heeft. Mocht er meer bekend zijn over welke nieuwe functies deze versie van watchOS precies heeft, dan lees je dat hier terug.

In de eerder verschenen versie watchOS 3.2 voegde Apple de Theaterstand toe, waarmee je in de bioscoop onopvallend je Apple Watch kunt gebruiken. Eerder deze week verscheen watchOS 3.2.2 voor iedereen, maar die bevat alleen bugfixes.

watchOS 3.2.3 beta 1 is nu voor ontwikkelaars te downloaden; er komt geen publieke betaversie. De uiteindelijke versie van watchOS 3.2.3 verschijnt ergens de komende weken, samen met nieuwe versies van iOS, macOS en tvOS.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 17 mei: Herpublicatie vanwege publieke beta's.
  • 2017 - 17 mei: Informatie over 3 nieuwe wallpapers toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2017, 19:00
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.