Gezondheid-app in iOS 10

iOS 10.1-bug maakt Gezondheid- en Activiteit-data onzichtbaar

Gebruikers melden problemen met iOS 10.1. Door een bug zijn de Gezondheid- en Activiteit-data verdwenen en worden niet meer gesynchroniseerd met externe apps.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iOS 10.1 blijkt problemen op te leveren bij mensen die de Gezondheid- en Activiteit-app gebruiken. Meerdere mensen merken dat ze alle gegevens zijn gewist na het updaten naar iOS 10.1. Bij het openen van de recente activiteit krijgen ze een ronddraaiend icoontje te zien. Wel blijkt de informatie nog aanwezig in andere apps, zoals Lark en Runkeeper.

Gezondheid-app in iOS 10

Update 16:00 uur: dit probleem is opgelost dankzij het verschijnen van iOS 10.1.1.

Bug in iOS 10.1

Bij het openen van de bronnen in de Gezondheid-app blijkt er niets aanwezig te zijn, klagen de getroffen gebruikers. Het synchroniseren met de Apple Watch en het invoeren van nieuwe gegevens blijkt ook niet mogelijk. Bij anderen zijn de pas ingevoerde gegevens weer volledig verdwenen. De stappen die je gedurende de dag hebt gezet, worden niet vastgelegd. De problemen lijken bij meerdere iPhone-modellen voor te komen, zowel bij mensen met en zonder Apple Watch. Ook is er geen lijn te ontdekken in de persoonlijke instellingen, waarbij het optreedt.

Ook de backups die onder iOS 10.1 zijn gemaakt functioneren niet meer en het herstellen van backups die met iOS 10.1 zijn gemaakt is niet meer mogelijk. Bij het maken van de backup treedt geen foutmelding op, maar bij het terugzetten blijkt de backup onbruikbaar.

Probleem bestond al in de beta
De Apple Support-afdeling heeft al meerdere meldingen gekregen en één van de getroffenen meldt dat er een update aankomt, waarin het probleem is opgelost. Overigens hadden testers de problemen met Gezondheid- en Activiteit-data ook al in de beta’s van iOS 10.1, maar Apple’s Support-afdeling weigerde te helpen omdat het een beta was. Herstarten van het toestel lost het probleem niet op, downgraden naar iOS 10.0.3 wel.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2016, 17:14
Categorie Achtergrond
Onderwerpen bug, gezondheid, ios 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.