Apple Campus 2 binnenterrein

Nepheuvels en zonnepanelen in de nieuwste dronevideo’s van Apple Campus 2

In de nieuwste dronevideo's van Apple Campus 2 is te zien dat de groenvoorziening op gang komt, met kunstmatige heuvels, wandelpaden en beplanting.

Een nieuwe maand betekent een nieuwe serie 4K-dronevideo’s van Apple Campus 2, het nieuwe hoofdkwartier dat Apple in Cupertino aan het bouwen is. Inmiddels is er behoorlijke voortgang geboekt aan het ruimteschip, waarbij vooral de (nog schaarse) groenvoorzieningen en de zonnepanelen opvallen. Apple is al twee jaar bezig met het nieuwe kantoor, dat in de loop van 2017 open moet gaan.

Apple Campus 2 binnenterrein

Apple Campus 2 in november: bomen en meer

Ondertussen is het einde in zicht. Van de zonnepanelen is de helft al geplaatst en wat eerst een bouwterrein met zand en modder was zal de komende maanden langzamerhand veranderen in een groene oase met heuvels, bomen en vijvertjes. Over bomen gesproken: juist de groenvoorziening schijnt voor vertraging te zorgen, zo bleek een paar dagen geleden uit documenten van de gemeente Cupertino.

Apple Campus 2 beplanting

De bouwwerkzaamheden zelf zullen begin 2017 helemaal zijn afgerond, maar voor de beplanting zal Apple nog een extra kwartaal moeten reserveren. Dat komt omdat Apple nogal ambitieus te werk wil gaan: het park eromheen neemt uiteindelijk meer oppervlak in beslag dan de gebouwen en parkeerplaatsen. Auto’s zullen überhaupt nauwelijks te zien zijn, want daarvoor heeft Apple een ondergrondse parkeergarage gemaakt. Daarnaast is er plek in twee naastgelegen parkeergarages gemaakt (ook met zonnepanelen op het dak) zodat je ‘s avonds in een heerlijk koele auto stapt.

Onderstaande dronevideo van Matthew Roberts laat vanuit een ander perspectief zien hoe de status nu is:

Zoals je ziet zijn er rondom de ring al kunstmatige heuvels gemaakt, die nu met zand worden bedekt. Een deel ervan is al voorzien van beplanting. De komende weken zullen er tuinen, vijvers en zitjes verschijnen, zodat je in de zon kunt genieten van je lunch of een cappuccino van Apple’s Caffè Macs. Er komen ook nog wandel- en fietspaden zodat je in de pauze even kunt joggen of de benen strekken. Verder komen er op de campus basketbalveldjes en tennisbanen.

Hieronder zie je nog een tweede dronevideo, gemaakt door Duncan Sinfield.

Appartementen moeten het veld ruimen

Hierin is te horen dat de gemeente Cupertino toestemming heeft gegeven om een naastgelegen appartementencomplex met de naam ‘The Hamptons’ gedeeltelijk te slopen. Er zijn 342 appartementen in gevestigd en eigenlijk zou Apple ze het liefst allemaal met de grond gelijk maken, maar dat mag niet. Apple kiest nu voor plan B: ze zullen op het grondstuk waar ze eigenaar van zijn een nieuw gebouw neerzetten met drie keer zoveel appartementen. Of dat betekent dat Apple kiest voor mini-appartementjes zoals je bij IKEA ziet (“met een heel gezin wonen op 21m2, het kan echt!”) zullen we ongetwijfeld later horen.

Apple Campus 2 zonnepanelen

Eind 2016 moet de buitenkant van de Apple Campus 2 klaar zijn, zodat de eerste medewerkers begin 2017 achter hun bureau kunnen schuiven. Op dat moment zijn nog niet alle werkzaamheden klaar, maar het planten van bomen moet ook lukken als de personeelsleden al aan het werk zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2016, 14:00
Categorie Apple
Onderwerp apple campus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.