Apple Store Amsterdam iPhone 7

Eerste verkoopdag van iPhone 7 gestart: toch flinke rijen voor losse verkoop

De verkoop van de iPhone 7 is gestart! iCulture was erbij in Amsterdam en geeft een impressie van de drukte.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 7 verkoopstart in Amsterdam

Vandaag om 8:00 uur gingen in Nederland en België de eerste iPhone 7’s over de toonbank en krijgen de eerste geluksvogels de Apple Watch Series 2 in handen. Wachtrijtoerisme hoefde je dit jaar niet te verwachten bij de Apple Store en misschien is dat maar goed ook. Je hoeft zelfs niet meer naar Duitsland, maar kon comfortabel vanuit je luie stoel de iPhone 7 bestellen en vandaag in de loop van de dag komen ophalen of thuisbezorgd krijgen.

Apple Store Amsterdam iPhone 7

iCulture pakt uit

Update 10 uur: En ja, we hebben ‘m! Maar liefst twee exemplaren van de iPhone 7 en een derde volgt later vanmiddag. In een Instagram-video zie je alvast het uitpakken van de nieuwe toestellen:

Ze zijn er! De iPhone 7 Matzwart 32GB van @benjaminrk en de 128GB Roségoud iPhone 7 van @jphorn.

A video posted by iCulture (@iculture.nl) on

Wat opvalt is dat je niet langer een doosje voor de EarPods krijgt. Ze zitten nu op een kartonnen kaartje, samen met de koptelefoonadapter. Ook ligt bij het openen van het doosje de bundel met boekjes bovenop, terwijl je voorheen meteen de iPhone te zien kreeg. Wij hebben gekozen voor matzwart en rosegoud. We gaan meteen aan de slag met ons uitgebreide review die, zoals je van ons gewend bent, weer alle details uitvoerig bespreekt.

Update 11:uur: Ook kregen we vandaag de Apple Watch Series 2 bezorgd, die we ook hebben uitgepakt.

Unboxing van de Apple Watch Series 2 (42 mm roestvrij staal) met wit sportbandje #iCulturenl

A video posted by iCulture (@iculture.nl) on

In Nederland waren er dit jaar geen extreem lange wachtrijen en ‘kampeerders’ ontbraken vrijwel helemaal, want de meeste mensen hadden (slim!) hun toestel vooraf al gereserveerd om op te halen. Zij wisten zeker dat ze vandaag met het gewenste toestel naar huis gaan. De kleinere groep die toch op de losse verkoop af is gekomen zal moeten afwachten hoeveel voorraad er nog is van de verschillende modellen.

iphone-7-verkoopstart

Belangrijk om te weten:
iOS 10.0.1 update release-notes

  • Er is geen losse verkoop van de Apple Watch Series 2. Alleen reserveringen worden uitgeleverd.
  • Er zijn demomodellen in de winkel aanwezig, dus je kunt even binnenlopen als je nog twijfelt.
  • De toestellen worden geleverd met iOS 10 (zie screenshot). Je zult bij het uitpakken dus meteen moeten updaten naar iOS 10.0.1.
  • Mensen die voor bezorging hadden gekozen, hebben helaas te maken met een fout van DHL waardoor veel pakketjes pas maandag worden bezorgd.
  • Zoals we eerder al meldden zijn zwart en gitzwart nauwelijks verkrijgbaar in de losse verkoop.

In Amsterdam stonden rond de 200 mensen te wachten op de losse verkoop en nog eens zo’n 50 met een reservering. In Haarlem was de opkomst rond de 30 mensen, waarvan het merendeel voor de losse verkoop.

Misgegrepen? Je kunt vanaf 17 september weer bestellen

Had je geen reservering geplaatst en vind je het in de wachtrij staan te veel gedoe? Dan kun je vanaf zaterdagochtend 17 september om 6:00 uur weer reserveringen plaatsen via de online Apple Store. Heb je geen haast, dan kun je ook bij providers bestellen via onze vergelijker hieronder:

Bestel je via iCulture, dan steun je hiermee onze community. Bedankt!

Ondertussen bij Apple Store Haarlem

iCulture-vriend @Dviate stuurde ons foto’s van de launch in Haarlem, waar het een stuk minder druk was:

Apple Store Haarlem: verkoop van de iPhone 7

Apple Store Haarlem: verkoop van de iPhone 7

Apple Store Haarlem: verkoop van de iPhone 7

Australië: ‘Ik had nog wat weken vrij’
In Australië begon de verkoop vannacht al, waarbij vooral de ogen waren gericht op de George St Apple Store in Sydney. De 16-jarige Marcus Barsoum was de eerste in de wachtrij en stond al sinds woensdag met een vriend te wachten. Barsoum is net klaar met zijn examens en heeft de komende weken vrij. “We hoopten op een 7 Plus in jet black en we waren verbijsterd toen we hoorden dat het niet beschikbaar was. Maar persoonlijk ben ik blij met een 7 matzwart.” Vorig jaar stond Barsoum ook bijna vooraan in de rij en nam toen een roségouden 6s omdat “je daarmee kan zien dat het het nieuwe model is”.

iPhone 7 launch in Sydney
Foto via CNET

De concurrentie: ‘Samsung wilde te snel’
Apple profiteert mee van het gedoe rondom de Galaxy Note 7. Samsung moest het vlaggenschip van 2016 van de markt halen nadat tientallen exemplaren explodeerden of vlam vatten. In meerdere gevallen leverde dat verwondingen op, in nog veel meer gevallen brandschade aan spullen. Volgens experts wilde Samsung het toestel te haastig op de markt brengen, om Apple voor te zijn, waardoor ze het design van de tussenwandjes in het toestel niet goed hebben getest. Als één van de andere componenten te heet wordt kan er een chemische reactie ontstaan die snel uit de hand loopt. Samsung zal waarschijnlijk niet onthullen hoeveel toestellen ze moesten terughalen. En Apple zal dit weekend niet verklappen hoeveel exemplaren van de iPhone 7 ze hebben verkocht. Maar volgens cijfers van providers loopt de nieuwe iPhone net zo hard, zo niet harder, dan voorgaande jaren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2016, 11:21
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.