Instagram op iPhone

Instagram laat je reacties uitschakelen voor specifieke berichten

Instagram laat je voortaan per bericht de reacties uitschakelen, om pesten en spam te voorkomen. Je kunt ook achteraf de reacties uitschakelen.

Instagram probeert trollen en pesten op het sociale netwerk te verminderen. Vandaar dat ze vandaag iets nieuws hebben ingevoerd: je kunt nu voor specifieke berichten de reacties uitschakelen. Je vindt de optie in de geavanceerde instellingen bij het publiceren van een nieuwe foto. Ook kun je achteraf nog de reacties uitschakelen. Het is al voor een groot deel van de Instagram-accounts ingeschakeld.

Instagram reacties uitschakelen

Reacties uitschakelen voor Instagram-berichten

Je wilt bijvoorbeeld een bikini- of zwembroekfoto op Instagram zetten, maar je bent bang dat mensen er flauwe commentaren op gaan geven. Geen punt: dan schakel je de reacties gewoon uit. De functie was al beschikbaar voor accounts met heel veel volgers, maar is nu ook voor gewone gebruikers beschikbaar.

Zo werkt het:

  1. Kies een nieuwe foto die je op Instagram wilt plaatsen.
  2. Kies een filter en andere bewerkingen. Vlak voordat je de foto gaat delen zie je een scherm waar je de gewenste sociale netwerken kunt kiezen, zoals doorplaatsen naar Twitter en Facebook. Op dit scherm tik je op Geavanceerde instellingen.
  3. Je ziet nu Reacties uitschakelen en je zet de schakelaar aan.

Je kunt achteraf de reacties uitschakelen door op de drie puntjes (…) bij een posting te tikken. Ook is het vanaf nu mogelijk om bepaalde volgers op privé-accounts te verwijderen. Volgens Instagram CEO Kevin Systrom moet het ervoor zorgen dat Instagram “een veilige plek wordt om jezelf te uiten”.

Instagram probeert met de nieuwe functies pesten te voorkomen. Afgelopen september schakelde Instagram een trefwoordenlijst in, waarmee je reacties kon filteren. Dit was niet alleen bedoeld voor stalkers en trollen, maar ook om reclameberichten tegen te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2016, 17:58
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.