iOS 10 op een tafel, door iCulture

Zesde beta van iOS 10.2 nu beschikbaar, beta 5 van watchOS 3.1.1, macOS 10.12.2 en tvOS 10.1

Apple heeft alweer een nieuwe beta van iOS 10.2 vrijgegeven. Deze keer is het de beurt aan alweer de zesde beta van iOS 10.2. In iOS 10.2 vind je onder andere nieuwe emoji en achtergronden voor je iPhone 7. Ook beta 5 van macOS Sierra 10.12.2 en watchOS 3.1.1 zijn er nu.

iOS 10 op een tafel, door iCulture
Apple is de testperiode van iOS 10.2 langzaamaan aan het afronden, want zojuist is alweer de zesde testversie van iOS 10.2 vrijgegeven. Beta 6 van iOS 10.2 is vermoedelijk de allerlaatste beta voordat Apple de nieuwe versie aan het grote publiek beschikbaar stelt. In iOS 10.2 kun je rekenen op nieuwe emoji, nieuwe achtergronden voor de iPhone 7 en nog veel meer. Publieke testers en ontwikkelaars kunnen vanaf nu aan de slag met deze zesde betaversie. Ook heeft Apple de vijfde beta van watchOS 3.1.1, macOS Sierra 10.12.2 en tvOS 10.1 vrijgegeven.

Beta 6 van iOS 10.2

Slechts een paar dagen na de vijfde beta, heeft Apple nu de zesde beta beschikbaar gesteld. iOS 10.2 brengt een aantal fijne vernieuwingen, verbeteringen en nieuwe functies. Waar iOS 10.1 vooral focuste op de nieuwe Portret-stand voor de iPhone 7 Plus, is iOS 10.2 voor iedere iPhone- en iPad-bezitter interessant. Er zijn verbeteringen in de Muziek-app, zoals de nieuwe knop voor Shuffle en Herhaal, en je kunt nieuwe schermvullende animaties versturen in iMessage. Voor Amerikaanse gebruikers is bovendien de nieuwe TV-app toegevoegd, als vervanging voor de normale standaard Video’s-app. De TV-app zal voorlopig niet in Europa beschikbaar komen, waardoor de Video’s-app bij ons nog gewoon blijft bestaan. Bovendien is Apple al gestart met het bij elkaar plaatsen van apps in de App Store die ondersteuning bieden voor single sign-on, een functie die samenwerkt met de nieuwe TV-app. Ook single sign-on is alleen in Amerika beschikbaar.

Met de TV-app kun je bijhouden welke series en films je zoal kunt zien bij verschillende streamingdiensten, zoals Hulu. Netflix werkt niet samen met de TV-app, wat ook één van de redenen kan zijn dat de app nog niet in Europa beschikbaar komt. Verder kun je ook films en series uit de iTunes Store via deze app bekijken. Mochten er nog nieuwe functies in de vierde beta van iOS 10.2 ontdekt worden die wel voor Nederlandse en Belgische gebruikers interessant zijn, vullen we dit bericht verder aan.

Beta 5 macOS Sierra 10.12.2

Als je alleen een Mac hebt, dan kun je ook rekenen op een nieuwe update. Tegelijk met iOS 10.2 brengt Apple straks ook macOS Sierra 10.12.2 uit, een nieuwe versie die ondersteuning biedt voor de nieuwe emoji. macOS Sierra 10.12.2 loopt één versie achter op iOS 10.2, waardoor de vijfde beta nu te downloaden voor publieke testers en ontwikkelaars. Behalve ondersteuning voor de nieuwe emoji, bevat macOS Sierra 10.12.2 tot nu toe nog geen nieuwe functies. Zodra er toch nog meer bekend wordt over deze nieuwste update, werken we dit bericht bij.

Beta 5 watchOS 3.1.1

Leuk en aardig die nieuwe emoji, maar je wil ze natuurlijk ook kunnen gebruiken vanaf je Apple Watch. Daarom is Apple ook bezig met watchOS 3.1.1, een nieuwe versie voor de Apple Watch. Ook watchOS 3.1.1 is de afgelopen weken al in handen gekomen van ontwikkelaars en de nieuwe vijfde beta van vanavond laat ontwikkelaars daarom verder testen. watchOS 3.1.1 loopt net als macOS Sierra 10.12.2 een versie achter op iOS 10.2. Voor zover bekend bevat watchOS 3.1.1 geen nieuwe functies of verbeteringen, waardoor de nieuwe emoji het enige zijn om je op te verheugen. Mocht er toch nog wat nieuws ontdekt worden, dan werken we dit bericht bij.

De vijfde beta van watchOS 3.1.1 is beschikbaar voor ontwikkelaars, maar het grote publiek zal nog even geduld moeten hebben. watchOS 3.1.1 wordt tegelijkertijd met iOS 10.2 uitgebracht, nog ergens dit jaar.

Beta 5 van tvOS 10.1

Tot slot is de Apple TV nog aan de beurt met een nieuwe versie. Voor Amerikanen is dit een belangrijke update, omdat met tvOS 10.1 de nieuwe TV-app toegevoegd wordt aan het beginscherm van de vierde generatie Apple TV. Voor iedereen buiten de VS lijkt tvOS 10.1 een minder belangrijke update te worden, want er zijn geen nieuwe functies of verbeteringen gevonden in de eerdere beta’s. De vijfde beta kan nu in ieder geval geïnstalleerd worden op de Apple TV van ontwikkelaars. Er komt geen publieke beta van tvOS 10.1 beschikbaar. Mochten er nog nieuwe ontdekkingen gedaan worden die ook voor ons interessant zijn, dan vind je dat in dit artikel terug.

tvOS 10.1 verschijnt ook nog ergens dit jaar voor iedereen met een vierde generatie Apple TV.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 06 december: Vanwege het verschijnen van tvOS 10.1 beta 5 is dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2016, 19:00
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.