Being-app Instagram

Instagram blokkeert Being-app, waarmee je je een beroemdheid kon voelen

De app Being is geblokkeerd door Instagram, zodat je niet langer kunt bekijken hoe de Instagram-feed van Kim Kardashian en andere beroemdheden eruit ziet.

Een paar dagen geleden schreven we op iCulture over Being, een app waarmee je kon zien hoe het voelt om een bekende artiest te zijn. Instagram kan er niet om lachen en heeft de app geblokkeerd, waardoor Being niet langer data kan inlezen.

Being-app Instagram

Being-app in korte tijd erg populair

Being krijg geen toegang meer tot de API (programmeerinterface) van Instagram meer, zodat ze geen gegevens meer kunnen uitlezen. Dat is jammer, want de app bleek een schot in de roos. Het had in slechts acht dagen maar liefst 40.000 gebruikers getrokken, kreeg volop publiciteit en stond ook als aanbevolen app op de voorpagina van de App Store. De afgelopen tijd kwamen er per dag zo’n 11.000 gebruikers bij.

Je kon bijvoorbeeld zien hoe het is om Kim Kardashian te zijn, zodat je een beeld krijgt welke accounts Kim zoal volgt. De app is niet meer in de App Store te vinden en de kans is groot dat Being ook niet meer terugkomt.

Instagram geeft andere apps toegang tot data via een API. Daardoor zijn er allerlei apps van derden ontstaan, maar de dienst is daarbij vaak streng. Zo was het lange tijd vrijwel onmogelijk om apps te maken waarmee je meerdere Instagram-accounts vanuit één app kon beheren. Instagram heeft die functie met meerdere accounts inmiddels zelf toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2016, 8:52
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.