Being laat je de Instagramlijsten van anderen inzien.

Review: Being laat de Instagramtijdlijn van beroemdheden zien

Met Being weet je precies hoe de Instagram-feed van beroemdheden en andere gebruikers eruit ziet. Wat in het begin aanvoelt als stalken blijkt al snel een interessante bron van nieuwe accounts te zijn.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Being laat je de Instagramlijsten van anderen inzien.

Familie, vrienden en een flinke lading beroemdheden, zo ziet onze lijst met de accounts die we volgen eruit op Instagram. Beroemdheden als Taylor Swift, Nici Minaj en zelfs Donald Trump hebben zelf ook allemaal een Instagram-account, maar welke mensen volgen zij? Met de app Being weet je precies hoe de Instagramfeed van jouw favoriete artiest er uitziet.


Update 27 maart: de Being-app is geblokkeerd door Instagram en niet meer in de App Store verkrijgbaar.

Omdat de lijst met accounts die iemand op Instagram volgt voor iedereen beschikbaar is, kan Being (link) deze informatie gebruiken om de Instagram-tijdlijn van iedere gebruiker na te bootsen. Hierdoor weet je precies wat Taylor Swift ziet als ze Instagram opstart, maar kun je Being ook gebruiken om in de tijdlijn van je vrienden rond te neuzen.

De populairste accounts staan direct bovenaan. Het kan even duren voordat een profiel geladen is.

Inloggen op Being is optioneel

Om dit te doen moet je wel je eigen Instagram-account met Being koppelen, zodat de app weet in welke profielen jij interesse hebt. Als je er niets voor voelt om je account met de app te verbinden, dan kun je Being ook probleemloos zonder in te loggen gebruiken.

Houd er wel rekening mee dat Being (uiteraard) geen toegang heeft tot privé-accounts. De app maakt gebruik van openbare informatie, en als een gebruiker ervoor kiest om zijn profiel af te schermen, kan Being dus ook niet de lijst met gevolgde accounts achterhalen.

Het leuke aan Being is dat beroemdheden vaak maar een klein aantal accounts volgen vergeleken met de miljoenen mensen die hen volgen. Taylor Swift bijvoorbeeld (de populairste account op Being) wordt door 67,2 miljoen mensen gevolgd, terwijl ze zelf maar 83 mensen in de gaten houdt.

Vanuit Being kun je ook accounts volgen. Welke mensen volgt Mark Zuckerberg op Instagram?

Being is een grote inspiratiebron

Voor grote fans van een artiest, filmster of politicus kan het daarom een interessant kijkje in het leven zijn van deze persoon. Een leuke extra is dat je vanuit Being direct mensen kunt volgen, dus mocht er een onbekend persoon tussen zitten die blijkbaar interessant genoeg is voor Donald Trump, dan kun je ze zelf ook gaan volgen.

Door deze volgoptie is Being een verrassend leuke manier om nieuwe accounts te ontdekken om je eigen Instagram-tijdlijn mee aan te vullen. Bovendien is het een relatief complete Instagram-app, met als enige gebrek dat je zelf geen foto’s via Being op je profiel kunt plaatsen. Dit heeft te maken met de regels van Instagram, die niet toestaan dat je vanuit apps van derden kunt uploaden.

Tijdens het testen van de app hadden we wel meerdere malen te maken met serverproblemen, die ervoor zorgden dat Being nagenoeg onbruikbaar werd. Dit had volgens de makers te maken met de enorme hoeveelheid mensen die de app wilden gebruiken, en op het moment van schrijven werkt Being weer als een zonnetje. Mocht de app in de toekomst echter vanuit het niets geen resultaten geven, dan weet je in ieder geval dat het waarschijnlijk niet aan jou ligt. Het laden van profielen kan meestal ook wel even duren.

Bekijk verschillende categorieën in Being. Willekeurige accounts in Being.

Conclusie Being review

In het begin liet Being ons vooral voelen als stalkers, maar de app bewijst zich al snel als inspiratiebron voor nieuwe accounts om te volgen. De app is enorm gebruiksvriendelijk (maar aan de trage kant), en bovendien helemaal gratis. Als je je verveelt is er bovendien de leuke optie ‘View Someone Random’ toegevoegd, waarmee je een lijst met volledig willekeurige accounts krijgt om een kijkje bij te nemen. Ook zijn er handige categorieën aanwezig, zodat je snel kunt schakelen tussen de populairste modebloggers, popsterren, ‘techies’ en kunstenaars.

Pluspunten

  • Gebruiksvriendelijk, mooi ontwerp
  • Leuk idee met goede uitwerking
  • Bron om nieuwe accounts te ontdekken

Minpunten

  • Hier en daar wat serverproblemen
  • Laden van profielen kan even duren

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 28 februari: Blokkering door Instagram toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2016, 11:38
Categorieën Fotografie en video, Sociaal netwerken
Onderwerp instagram
Software iOS 9
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.