Instagram

Instagram in 2016: 5 nieuwe functies en veranderingen om naar uit te kijken

Instagram introduceert in hoog tempo nieuwe functies en veranderingen in 2016. Wat zit er nog aan te komen en welke nieuwe kunstjes zijn er sinds dit jaar mogelijk met de Instagram-app voor iOS.

Instagram

Instagram is 2016 fanatiek begonnen met de nodige updates van de razend populaire fotodienst. Bijna iedere week is er wel een nieuwe functie of aankondiging van een ingrijpende verandering. Van Likes tot Tweestapsverificatie, we zetten alle nieuwe Instagramfuncties voor je op een rijtje.

#1 Beveilig je account met tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie in Instagram. De foto’s die je op Instagram plaatst kunnen vanaf dit jaar strenger beveiligd worden dan ooit tevoren. Onlangs begon Instagram namelijk met de uitrol van tweestapsverificatie, een extra beveiligingslaag waar veel gebruikers al lange tijd om vroegen. Als je tweestapsverificatie instelt, beveilig je het profiel naast een inlognaam en wachtwoord ook met een aparte code die naar je telefoonnummer verstuurd wordt.

Instagram (link) is hier overigens lang niet de eerste mee. Diensten als Twitter, iCloud, Google en Apple ID gingen ze al voor met tweestapsverificatie. De functie wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan even duren voordat jij hier ook mee aan de slag kan.

apple-watch-instagram

#2 Instagram test een nieuw likesysteem

Verschillende gebruikers zien in Instagram de afgelopen weken een verandering in het likesysteem. In deze test kun je de namen van individuele gebruikers die een foto liken niet meer zien, zelfs als je minder dan elf likes hebt. Tot voor kort kreeg je de namen van de mensen te zien die je foto leuk vonden, tot je elf likes bereikte.

Dit zorgt ervoor dat er voortaan simpelweg een hartje met een cijfer onder je foto komt te staan, in plaats van een lange lijst met namen. De reacties over het vernieuwde likesysteem zijn wisselend. Enerzijds vinden gebruikers het fijn dat ze niet meer op de magische elf likes hoeven te wachten, terwijl anderen het juist leuk vonden om individuele namen te zien.

Bekijk het aantal views van je Instagram-video's. Tik op het cijfer om te zien wie je video geliked heeft.

#3 Bekijk hoeveel mensen je Instagramvideo’s gezien hebben

Een andere functie die Instagram langzaam maar zeker uit aan het rollen is heeft ook met cijfers te maken. Sommige Instagramgebruikers kunnen sinds kort precies zien hoe vaak een van hun video’s bekeken is, met een teller die continu wordt bijgewerkt. Onder een video wordt de teller met het aantal likes vervangen door het aantal kijkers. Door op het getal te tikken kun je ook zien hoeveel likes je video ontvangen heeft.

Instagram heeft bevestigd dat de nieuwe functie de komende weken voor iedereen beschikbaar komt. Goed nieuws voor bedrijven die willen weten wat het bereik van een filmpje is en voor individuele gebruikers die nieuwsgierig zijn of filmpjes populair zijn in hun vriendenkring.

Instagram: meerdere accounts

#4 Wisselen tussen meerdere Instagram-accounts

Een van de nuttigste functies die Instagram in 2016 al geïntroduceerd heeft, is de mogelijkheid om tussen meerdere accounts te wisselen in de Instagram-app. Hierdoor kunnen mensen die bijvoorbeeld een privé- en werkaccount hebben moeiteloos schakelen tussen de accounts, zonder dat ze daar steeds handmatig voor in- en uit moeten loggen.

Vanaf versie 7.15 is het mogelijk om op deze manier meerdere accounts in te stellen in de app. In onderstaande tip leggen we stap voor stap uit hoe deze functie werkt en hoe je individuele accounts weer los kunt koppelen.

Peek en Pop gebruiken in Instagram op een oudere iPhone. Peek en Pop-opties in Instagram op een oudere iPhone.

#5 Gebruik 3D Touch in Instagram, ook zonder iPhone 6s

De grote vernieuwende functie van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus is 3D Touch, die het scherm drukgevoelig maakt. Verschillende apps maken hier al gebruik van, maar opvallend genoeg heeft Instagram er ook voor gekozen om mensen met een oudere iPhone ook een soort 3D Touch te geven. In plaats van dat je een Instagramfoto lang stevig indrukt (zoals op de iPhone 6s) hoef je een plaatje alleen een paar seconden ingedrukt te houden om een Peek en Pop-achtige weergave te openen.

De afbeelding wordt hierdoor als het ware uit je tijdlijn gelicht, zodat je hem goed kunt bekijken zonder dat je de foto helemaal schermvullend opent. De enige functie die ontbreekt is het ‘poppen’ van de foto. Op de iPhone 6s kun je een uitgelichte foto nog steviger indrukken om hem alsnog schermvullend te maken. Je leest alles over deze ‘3D Touch’ in Instagram zonder iPhone 6s in ons tipartikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2016, 12:56
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.