Instagram begint met uitrol van tweestapsverificatie

Instagram is begonnen met het beschikbaar maken van tweestapsverificatie. Hierdoor kun je je account extra beveiligen, zodat er altijd een code ingevoerd moet worden voordat er met je profiel ingelogd wordt.

Instagram is druk bezig om de beveiliging te verbeteren. In plaats van enkel en alleen inloggen met je mailadres en wachtwoord, is het straks ook mogelijk om een extra beveiligingsmethode in te stellen. Dankzij tweestapsverificatie kun je je Instagram-profiel zo beveiligen dat er een aparte code ingevoerd moet worden. Instagram is nu begonnen met de uitrol van deze functie.

Tweestapsverificatie eindelijk naar Instagram

Tweestapsverificatie in Instagram.Tweestapsverificatie is een inlogmethode die steeds vaker gebruikt wordt. Diensten als Twitter, Google, iCloud en je Apple ID kun je al beveiligen met tweestapsverificatie, waardoor je (vaak een viercijferige) code in moet voeren die per sms naar je telefoon verstuurd wordt voordat je definitief in kunt loggen. Ook Facebook heeft een vorm van tweestapsverificatie beschikbaar, al werkt dat alleen met browsers en apparaten waar je nog nooit eerder ingelogd was. Instagram, de dienst die ook in handen is van Facebook, begint nu met de uitrol van deze extra beveiliging.

Door je telefoonnummer te registreren bij Instagram, kun je deze inlogcodes ontvangen. Ook krijg je van Instagram een zogenaamde herstelcode, voor het geval dat het desbetreffende telefoonnummer niet beschikbaar is. Tweestapsverificatie wordt de komende tijd beschikbaar gemaakt voor de Instagram-gebruikers.

Bekijk ook

Tweestapsverificatie instellen voor iCloud, iTunes en Apple ID

Je kunt tweestapsverificatie inschakelen voor iTunes, iCloud en andere Apple-diensten. Daarmee is je account beter beveiligd tegen hackers.

Onlangs maakte Instagram het mogelijk om meerdere accounts in te stellen in de Instagram-app, zodat je niet continue tussen verschillende accounts hoeft te wisselen. Je kunt in de Instagram-app tot vijf verschillende accounts instellen, zodat je vanuit deze verschillende accounts foto’s kunt plaatsen.

Bekijk ook

Meerdere Instagram-accounts instellen en gebruiken: zo werkt het

Het is in de Instagram-app mogelijk om meerdere accounts naast te gebruiken. Maar hoe werkt dat precies en hoe kun je wisselen tussen deze accounts? In deze tip leggen we uit hoe je meerdere Instagram-accounts toevoegt, ertussen wisselt en weer verwijdert.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.