Instagram-logo

Instagram begint met uitrol van tweestapsverificatie

Instagram is begonnen met het beschikbaar maken van tweestapsverificatie. Hierdoor kun je je account extra beveiligen, zodat er altijd een code ingevoerd moet worden voordat er met je profiel ingelogd wordt.

Instagram is druk bezig om de beveiliging te verbeteren. In plaats van enkel en alleen inloggen met je mailadres en wachtwoord, is het straks ook mogelijk om een extra beveiligingsmethode in te stellen. Dankzij tweestapsverificatie kun je je Instagram-profiel zo beveiligen dat er een aparte code ingevoerd moet worden. Instagram is nu begonnen met de uitrol van deze functie.

Tweestapsverificatie eindelijk naar Instagram

Tweestapsverificatie in Instagram.Tweestapsverificatie is een inlogmethode die steeds vaker gebruikt wordt. Diensten als Twitter, Google, iCloud en je Apple ID kun je al beveiligen met tweestapsverificatie, waardoor je (vaak een viercijferige) code in moet voeren die per sms naar je telefoon verstuurd wordt voordat je definitief in kunt loggen. Ook Facebook heeft een vorm van tweestapsverificatie beschikbaar, al werkt dat alleen met browsers en apparaten waar je nog nooit eerder ingelogd was. Instagram, de dienst die ook in handen is van Facebook, begint nu met de uitrol van deze extra beveiliging.

Door je telefoonnummer te registreren bij Instagram, kun je deze inlogcodes ontvangen. Ook krijg je van Instagram een zogenaamde herstelcode, voor het geval dat het desbetreffende telefoonnummer niet beschikbaar is. Tweestapsverificatie wordt de komende tijd beschikbaar gemaakt voor de Instagram-gebruikers.

Onlangs maakte Instagram het mogelijk om meerdere accounts in te stellen in de Instagram-app, zodat je niet continue tussen verschillende accounts hoeft te wisselen. Je kunt in de Instagram-app tot vijf verschillende accounts instellen, zodat je vanuit deze verschillende accounts foto’s kunt plaatsen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2016, 8:56
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, tweestapsverificatie

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.