Instagram met Peek en Pop met iCulture-redactie.

Zo gebruik je Peek en Pop (3D Touch) in Instagram zonder iPhone 6s

Heb je geen iPhone 6s, maar wil je wel gebruikmaken van Peek en Pop in de Instagram-app? Dat kan, want Instagram heeft een functie ingebouwd waardoor iedereen met een iPhone gebruik kan maken van deze 3D Touch-functie.

instagram-icoonEén van de unieke eigenschappen van de iPhone 6s is 3D Touch. Dankzij het drukgevoelige scherm kun je bijvoorbeeld stevig drukken op een app-icoon, waarna je naar belangrijke functies in de app kunt springen. Ook Peek en Pop is nieuw in de iPhone 6s. Dankzij Peek en Pop kun je in een app previews bekijken van verschillende soorten content, zoals links en afbeeldingen. Instagram heeft deze laatstgenoemde functie ook beschikbaar gemaakt voor mensen zonder een iPhone 6s. Hoe je dit kunt activeren, leggen we hieronder uit.

Peek en Pop gebruiken in Instagram zonder iPhone 6s

Om Peek en Pop te kunnen gebruiken in de Instagram-app zonder iPhone 6s, moet je echter wel een andere handeling verrichten dan iPhone 6s-eigenaren. Bovendien werkt het alleen op profielpagina’s. Volg onderstaande stappen om dit te activeren:

  1. Zorg dat je de meest recente versie van de Instagram-app hebt.
  2. Ga naar een profielpagina.
  3. Hou je vinger lang op een geplaatste Instagram-afbeelding.
  4. Vervolgens verschijnt een Peek en Pop-achtige weergave.
  5. Sleep de afbeelding naar boven. Onder de afbeelding verschijnen nu de opties Vind ik leuk, Reageren en Als bericht verzenden.

Mensen zonder iPhone 6s hebben dezelfde mogelijkheden als iPhone 6s-eigenaren. Het enige verschil is dat mensen met een 3D Touch-scherm de afbeelding daadwerkelijk door kunnen drukken om hem volledig te openen.

Peek en Pop gebruiken in Instagram op een oudere iPhone. Peek en Pop-opties in Instagram op een oudere iPhone.

Instagram was één van de eerste apps op de iPhone 6s die gebruikmaakte van 3D Touch. Apple demonstreerde de functie zelfs tijdens het september-evenement door gebruik te maken van de Instagram-app. Deze Peek en Pop-achtige functie is ook beschikbaar op Android-toestellen en werkt dus ook op oudere iPhones. Wij hopen in ieder geval dat meer apps deze manier van Peek en Pop gaan integreren voor oudere iPhone-modellen.

Met dank aan alle tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2016, 18:30
Categorie Apps
Onderwerpen 3d touch, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.