Introscherm van iMessage in iOS 12.

Eindelijk: iMessage in iOS 12 combineert meerdere chats met dezelfde persoon

Nooit meer dubbele conversaties

Vind jij het ook zo vervelend dat iMessage meerdere chatgesprekken met dezelfde persoon gebruikt als diegene zowel zijn of haar telefoonnummer als e-mailadres gebruikt? Daar komt in iOS 12 gelukkig een einde aan.

Als je een iMessage-bericht wil sturen, dan kan dat zowel naar een telefoonnummer als geregistreerd e-mailadres. Via de instellingen kan je ook zelf bepalen vanaf welk account nieuwe gesprekken verzonden worden. Dit is handig, omdat je dan op meerdere manieren te bereiken bent en je niet per se je telefoonnummer aan iemand hoeft te geven om een iMessage-gesprek mee te starten. Maar als je met dezelfde persoon chat met meerdere contactgegevens, dan krijg je ook in je chatoverzicht meerdere gesprekken te zien. Na zeven jaar gaat Apple daar eindelijk wat aan doen, zo beloven ze in de nieuwe iOS 12 beta.

Geen dubbele iMessage-gesprekken in iOS 12 meer

In de nieuwe iOS 12 beta verklapt Apple de komst van deze kleine maar zeer handige verbetering. Zodra je de nieuwe beta geïnstalleerd hebt en de Berichten-app opent, verschijnt er eenmalig een nieuw introductiescherm waarin uitgelegd wordt wat er allemaal nieuw is in iMessage in iOS 12. De meeste vernieuwingen kende je waarschijnlijk al, zoals de nieuwe iMessage Foto’s-app en de nieuwe filters, maar het samenvoegen van gesprekken was nog niet eerder bekend.

Hoewel Apple de nieuwe functie nu alvast verklapt in het introductiescherm, kregen we het in onze test nog niet werkend. Dat wil zeggen dat ook nu nog in de iOS 12 beta een gesprek met dezelfde persoon naar verschillende accounts apart weergegeven worden, zoals in de screenshots te zien is. Zodra iOS 12 voor iedereen beschikbaar is, verwachten we dat Apple de wijziging definitief doorvoert. Toch moet je er rekening mee houden dat Apple alsnog kan besluiten om deze verbetering niet door te voeren.

iMessage iOS 12 berichten samenvoegen in enkele chat.

De meeste mensen zullen hun telefoonnummer gebruiken voor iMessage, maar als iemand jou een bericht stuurt vanaf een mailadres omdat dit zo bij diegene ingesteld staat, kan dit resulteren in meerdere chatgesprekken met dezelfde persoon. Gek genoeg werden iMessage-berichten op de Mac wél altijd bij elkaar gezet, waardoor je daar geen dubbele conversaties had.

[ios12-summary]

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2018, 11:57
Via Via iPhone-Ticker
Categorie iOS
Onderwerpen imessage, ios 12
Software iOS 12

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd opgevolgd door iOS 13.

iOS 12
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.