Iconic Pillows

Altijd al nostalgische Apple-kussens willen hebben? Dit is je kans!

Je kan het bijna zo gek niet bedenken, of er is wel merchandise van. Je kan nu ook Kickstarter-campagne steunen die je favoriete Apple-producten omtovert tot kussens. Zonder overigens de namen van de producten te noemen...

Roberto Hoyos van Throwboy startte een vrij bescheiden campagne op Kickstarter. De doelstelling van iets meer dan achtduizend dollar is al behaald, maar het is nog altijd mogelijk om de campagne te steunen. In ruil daarvoor krijg je kussens die wel heel erg doen denken aan de meest iconische Apple-producten.

Iconische Apple-kussens
Roberto Hoyos toverde vijf iconische Apple-producten om tot kussens. Het gaat om de Apple II (1977), Macintosh (1984), iMac G3 (1998), iPod (2001) en de iPhone (2007). Ze voelen volgens Hoyos zacht aan, wat gezien het pluche waarmee de kussens gemaakt worden inderdaad het geval zal zijn. Verder worden details in de kussens geborduurd en dus niet machinaal opgedrukt. Dat zou ervoor moeten zorgen dat de details ook lang te zien zijn en dat het geheel lekker premium aanvoelt. Precies zoals hoort bij een Apple-gerelateerd product.

Toch wordt de naam Apple of de naam van het product waar de kussens aan moeten doen denken nergens genoemd. In plaats daarvan heeft Hoyos ervoor gekozen om het geheel simpelweg de Iconic Pillow Collection te noemen. En de producten hebben illustere namen als de ‘1977 Pillow’ en ‘2007 Pillow’. Vermoedelijk doet Hoyos dat omdat hij bang is voor een eventuele rechtszaak en op deze manier aansprakelijkheid hoopt te kunnen vermijden.

Aan MacWorld laat Hoyos weten dat de kussens niet voortkomen uit een formele samenwerking met Apple. Sterker nog: Apple had te kennen gegeven geen interesse te hebben. Zelf vond Hoyos de kans om dit soort kussens te maken echter te mooi om te laten liggen. Met wat keuzes waar we toch een beetje om moesten gniffelen tot gevolg. Niet alleen is het Apple-logo vervangen door een regenboog, ook wordt Steve Jobs omschreven als de “meest productieve co-oprichter/CEO van onze tijd”.

Iconic PillowsDat Apple geen toestemming heeft gegeven voor de merchandise heeft overigens een belangrijk gevolg: het zou kunnen dat de kussens er niet komen. Apple kan immers, als het dat wil, Hoyos sommeren te stoppen met het namaken van producten waar het patent op heeft. Dat betekent dat je de Kickstarter kan steunen, maar ook het risico loopt dat je uiteindelijk geen kussen in huis krijgt.

Prijzige kussens
Hou je wel van een risico, bereid je dan voor om diep in de buidel te tasten. Eén kussen is te koop voor 39 dollar (omgerekend €34,30). Daar komt nog eens 23 dollar (€20,22) aan verzendkosten bovenop. Bestel je de hele set van vijf, betaal je maar liefst 195 dollar voor de kussens en 72 dollar aan verzendkosten. Omgerekend ben je dan bijna 234 euro kwijt voor vijf kussens. Alleen voor de echte Apple-fanboy of fangirl dus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2018, 14:07
Bron Bron MacWorld
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.