iPhone 7 teardown door iFixit: de componenten

iFixit-teardown van iPhone 7 Plus toont gewijzigde layout en nep-speakerpoort

De teardown van de iPhone 7 Plus is begonnen bij iFixit. De experts van iFixit laten op gedetailleerde foto's zien welke componenten Apple heeft gebruikt in dit nieuwe toestel.

Een paar dagen geleden zagen we al een iPhone 7 teardown, gemaakt door een Vietnamese partij. Die video was moeilijk om doorheen te komen vanwege de audio. Waar iedereen naar uitkijkt is de ‘enige echte’ teardown van iFixit en die is nu begonnen. iFixit maakt altijd de meest duidelijke foto’s voorzien van interessante feitjes over de componenten die zijn gebruikt.

iPhone 7 teardown door iFixit: de Taptic Engine

Teardown iPhone 7 Plus

iFixit bemachtigde een rosegouden iPhone 7 Plus en ging ermee aan de slag. Ze vonden een veel grotere batterij, een andere indeling van de componenten en een nep-speakerpoort op de plek waar de koptelefoonaansluiting heeft gezeten. Eerder bleek al dat de Taptic Engine in de iPhone 7 veel groter is geworden.

iPhone 7 teardown door iFixit: openen van de behuizing

De teardown is nog in volle gang, dus er zullen nog meer foto’s verschijnen. iFixit haalde de iPhone in Japan, om als een van de eersten te kunnen laten zien welke componenten Apple heeft gebruikt. Twee pentalobe-schroefjes zorgen ervoor dat het scherm vastzit aan de behuizing van aluminium. Zodra de experts van iFixit het scherm verwijderden zagen ze de eerste verschillen met de iPhone 6s. Er is bijvoorbeeld sterkere zelfklevende tape gebruikt, wat mogelijk te maken heeft met het waterproof maken van de iPhone. Ook open je de iPhone nu als een boek, terwijl je voorheen het scherm moest openklappen zoals een notitieblok. Vandaar dat de kabels en connectors nu anders lopen.

iPhone 7 teardown door iFixit: de componenten

De iPhone 7 heeft een 2.915 mAh-batterij, iets meer dan de 2.750 mAh van de iPhone 6s Plus. De speakerpoort rechtsonder is puur cosmetisch, waarschijnlijk om te zorgen dat de onderkant van de iPhone 7 er symmetrisch uitziet. De ruimte is nu gevuld met een Taptic Engine, die iets groter is geworden – waarschijnlijk vanwege de nieuwe thuisknop.

iPhone 7 teardown door iFixit: de cameramodule

Bij het bekijken van de dubbele camera’s kwam iFixit erachter dat de sensormodules hetzelfde zijn, maar met verschillende lenzen. De groothoeklens is waarschijnlijk gelijk aan de iSight-camera in de 4,7-inch iPhone 7 en is voorzien van optische beeldstabilisatie, terwijl de telefotolens geen OIS heeft.

iPhone 7 teardown door iFixit: de batterij

Op de website van iFixit vind je nog meer foto’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2016, 9:58
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 7
Device iPhone 7 Plus

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.