Techbeurs IFA 2020 gaat door, maar met maximaal 1000 bezoekers per dag

De jaarlijkse techbeurs IFA in Berlijn zal dit jaar compleet anders zijn. De organisatie heeft in navolging van Apple aangekondigd dat er een 'innovatief nieuw concept' is bedacht vanwege het coronavirus. Maar hoe dan?

Update 19 mei: De organisatoren van IFA hebben bekendgemaakt welke maatregelen genomen zullen worden, zodat de beurs toch door kan gaan. Alleen journalisten, fabrikanten en zakelijke relaties zijn welkom, gewone bezoekers niet. Ook kan de techbeurs alleen op uitnodiging worden bezocht, met een maximum van 1.000 mensen per dag.

Er is geen open beursvloer, maar het gebeuren vindt plaats in kleinere zaaltjes. Persconferenties zijn virtueel op afstand te volgen. En de beurs zal dit jaar drie dagen duren in plaats van een hele week.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 22 april.

IFA 2020 gaat door

De grote elektronicabeurs vindt normaal plaats in september. Duizenden vakgenoten ontmoeten elkaar in beurshallen en ook bij consumenten is de beurs erg populair om de nieuwste tech te zien. Maar dit jaar is alles anders. De organisatie van IFA 2020 heeft besloten om het evenement gewoon door te laten gaan, maar op een andere manier. Ze moeten wel, want de overheid in Berlijn heeft besloten dat alle evenementen met meer dan 5.000 bezoekers verboden zijn tot 24 oktober. “IFA Berlin is set to go ahead in 2020, but with an innovative new concept”, meldt de organisatie.

Apple kondigde WWDC 2020 ook in een “vernieuwde vorm” aan, zonder meer details te geven. En bij IFA 2020 is dat ook het geval: het is onduidelijk hoe de beurs online kan plaatsvinden. Bij Apple stellen we ons voor dat er alsnog een livestream met keynote en workshops komt. Maar voor handen schudden op de beursvloer zijn er nauwelijks alternatieven die IFA zelf kan aanbieden. Handelaren en hun afnemers kunnen zelf met videobellen contacten onderhouden; daar hebben ze geen evenement voor nodig.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Hans-Joachim Kamp, voorzitter van de toezichtdraad van IFA, zegt dat de lokale regels het onmogelijk maken om de beurs te organiseren. De vele exposanten kunnen nu plannen gaan maken voor het alternatieve evenement. De kans is echter klein dat bedrijven met de aankondiging van nieuwe producten nu gaan wachten op een digitale IFA, als ze zelf ook een livestream kunnen organiseren.

Veel andere evenementen zijn wel afgelast. MWC 2020 was de eerste in februari van dit jaar, later werden ook Google I/O, SXSW 2020, Facebook F8 en GDC 2020 afgelast. Andere conferenties kregen een digitale variant, waaronder E3 2020, WWDC 2020, Microsoft Build 2020 en Gamescom.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.