Apple Watch-ringen

iCulture daagt je uit: maak alle Apple Watch-ringen vol

Lukt het jou om in januari alle acitiviteit-ringen van de Apple Watch vol te krijgen? iCulture daagt je uit: als je vandaag begint kun je precies 4 weken volmaken met voldoende lichaamsbeweging, meer energie.

Apple Watch-ringen

De eerste dagen van het jaar ben je vast heel gemotiveerd begonnen met je goede voornemens. Je bent elke dag gaan rennen, neemt sinds een paar dagen steevast de trap en bent een halte eerder uitgestapt met het openbaar vervoer, om het laatste stuk te lopen. Nu is het een kwestie van volhouden en iCulture daagt je daarbij uit! Lukt het jou om de Apple Watch-ringen de rest van de maand januari vol te maken? Als je vandaag begint kun je precies 4 weken volmaken.


Simpele opdracht: maak de drie ringen vol

Op de Apple Watch heb je drie ringen die je dagelijks moet volmaken: het bewegingsdoel (hoeveelheid calorieën), het trainingsdoel (minimaal 30 minuten stevige inspanning) en het staandoel (12 uur waarin je telkens een minuut beweegt). Als je de hele dag op je (kantoor)stoel blijft zitten lukt het nooit om die drie doelen te halen, dus je zult regelmatig even moeten opstaan. Is het de eerste drie dagen van de maand niet gelukt om alle ringen vol te maken, dan is alle hoop nog niet verloren: 4 t/m 31 januari vormen op de kalender een mooi vierkant blokje van 4 weken. Als je vandaag begint heb je namelijk nog precies 4 weken, lang genoeg om de eerste effecten te merken: meer energie, een minder strak zittende spijkerbroek en een langere adem als je even moet rennen om de bus of trein te halen.

Waarom ringen volmaken?

Activiteit-ringen volmaken op de iPhoneWaarom zou je eigenlijk slaafs de cirkeltjes op je Apple Watch gaan volgen? Valt er wat te winnen? Ja! Een betere gezondheid, meer energie en allerlei andere positieve effecten op je lichaam. Er zijn zelfs Apple-bloggers (zoals Jim Dalrymple) die beweren dat de Apple Watch hun leven totaal heeft veranderd. Dat zal best, maar dat is wat overdreven. Voordat de Apple Watch in de winkel lag waren er al genoeg fitnesstrackers waarmee Jim ook zijn leven had kunnen veranderen. De intentie (gezonder leven, meer bewegen) is belangrijker dan het hulpmiddel.

Dat het werkt om elke dag een concreet doel te stellen, weet ik uit eigen ervaring. Ik geef regelmatig presentaties over mijn ervaringen met fitnesstrackers en -apps, waarbij ik in grafieken laat zien welke aanpak het meest effectief is. Ik merkte vooral de positieve effecten (en meetbare resultaten) in periodes dat ik me bewust aan een doel hield. Dat kan van alles zijn: elke dag 10.000 stappen zetten met een stappenteller-app, 90 actieve minuten halen met de Human-app of elke dag een workout met een bepaalde oefeningen-app doen. Je hoeft helemaal geen Apple Watch te hebben om jezelf een dagelijks doel te stellen, als je maar gemotiveerd blijft om er elke dag aan te werken.

Samen is leuker

Nog een tip: doe het met z’n tweeën, zoals wij ook hebben gedaan. Als je ‘s avonds nog niet je ringen vol hebt, is het best lekker om na het avondeten nog even een flink stuk te gaan wandelen. Grote kans dat je aan het eind van de wandeling nog even een extra straatje omloopt om ook die laatste calorieën of minuten nog bij elkaar te sprokkelen.

Apple Watch met sportieve mensen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2016, 16:43
Categorie Achtergrond
Onderwerpen activiteit, apple watch
22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.