Standaard apps verbergen dankzij een bug in iOS 9.

Zo verberg je de standaard-apps van je beginscherm in iOS 9

Ben je de standaard apps op je beginscherm helemaal zat en vind je zo'n aparte map ook maar niks? Er is een nieuwe truc gevonden waarmee je de standaard apps op je iPhone kunt verbergen, die gebruikmaakt van een bug in iOS 9.

Standaard apps verbergen dankzij een bug in iOS 9.
Er is een nieuwe bug in iOS 9 ontdekt, waardoor je de standaard iOS-apps kunt verbergen van je beginscherm. Omdat het hier om een bug in het besturingssysteem gaat, blijft dit werken totdat Apple het gat dicht. De truc werd ontdekt door Jose Rodriguez en is te zien in een YouTube-filmpje.

Standaard-apps in een folder plaatsen

De truc maakt gebruik van een bug in iOS 9 en zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van apps die je toch nooit gebruikt. Het werkt zowel op de iPhone als op de iPad. Volg onderstaande stappen om de apps te laten verdwijnen:

  1. Plaats de apps die je wil verwijderen in een aparte map.
  2. Sleep vervolgens een app naar de tweede lege pagina en laat hem los.
  3. Pak diezelfde app weer op en sleep deze naar de rechterkant van het scherm.
  4. Terwijl je de app vasthoudt, druk je op de thuisknop.
  5. De app springt naar de linker bovenhoek en verdwijnt daarbij van het beginscherm.

De apps worden niet definitief van je toestel verwijderd, maar zijn onzichtbaar gemaakt totdat je je iPhone opnieuw opstart. Heb je zo’n verborgen app toch nog nodig, dan kun je deze alsnog opstarten via Spotlight. Zoek simpelweg naar de desbetreffende app en je kunt hem gewoon openen. Overigens ontdekte deze Jose Rodriguez eerder al een truc om apps te verbergen door middel van een specifieke achtergrond, zoals hieronder beschreven.

Ooit als standaardfunctie in iOS?
Misschien gaat het ooit lukken om standaard-apps te verwijderen, zonder dat we moeilijk hoeven te doen. Al enige tijd gaat namelijk het gerucht dat Apple plannen heeft om standaard-apps op een officiële manier te kunnen verbergen. Tim Cook gaf aan dat het tijd is voor een oplossing voor dit probleem, maar dat het nog wel ingewikkeld te realiseren is..

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2016, 17:05
Categorie Apple
Onderwerpen ios 9, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.