human-2-30-minuten

Bewegingsapp Human 2.0 gaat ook binnenshuis meten

De Human-app komt binnenkort in versie 2.0 beschikbaar, met een nieuw trackingsysteem en wallpapers van Kuvva.com.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

human-2-30-minutenBinnenkort in de App Store: Human 2.0. Het Nederlandse Human-team werkt aan een vernieuwde app met een beter trackingsysteem, een mooier design en steeds wisselende achtergrondfoto’s van Kuvva. Het gaat goed met Human en met de gebruikers van de app, want ze bewegen gemiddeld 40 procent meer dan voorheen.
Human 2.0 komt binnenkort beschikbaar op de iPhone; wij kregen alvast een voorproefje van de vernieuwde app.

Gebruikers blijken echt een verandering in hun levensstijl te hebben doorgevoerd met deze app, die je uitdaagt om minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Met Human zijn al meer dan 12 miljoen activiteitensessies vastgeelgd.

Voor mensen die de Human-app al een tijdje gebruiken betekent Human 2.0 een flinke verandering. Voorheen werden alleen buitenactiviteiten als lopen, fietsen en hardlopen vastgelegd, maar daar komt in versie 2.0 verandering in. Ook activiteiten binnenshuis tellen mee, bijvoorbeeld een hele avond dansen of fanatiek bodypumpen in de sportschool. Telkens wanneer je meer dan 1 minuut actief bent zal de app dat registreren.

Het team van Human is de afgelopen maanden ook bezig geweest met een nieuwe gebruikersinterface voor de app. Alles is vloeiender en makkelijker te bedienen. Een notificatiepaneel houdt bij welke Dailies je hebt vrijgespeeld. Haal je 60 of 90 minuten beweging per dag, dan krijg je daarvan een push notificatie. Human is nog steeds erop gericht om je 30 minuten of meer te laten bewegen, maar meer mag natuurlijk ook.

human-2-2 human-2-1

Zodra je de vernieuwde app straks opstart, zul je zien dat de achtergrondfoto’s veel mooier zijn. Human is gaan samenwerken met het eveneens Nederlandse team van Kuvva.com. Kuvva levert mooie wallpapers voor je iPhone, die nu ook in Human te bewonderen zijn, zodat het er niet uitziet als een doorsnee gezondheidsapp.

Update 22:30 uur: Human 2.0 is inmiddels beschikbaar.

Downloaden: Human (gratis, iPhone, iOS 7.0+)
Ook genoemd: Kuvva (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2014, 22:33
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.