Microsoft Solitaire op de iPhone.

Lekker retro! Microsoft Solitaire komt naar iOS

Microsoft heeft het bekende kaartspel Solitaire naar de iPhone en iPad gebracht. In Microsoft Solitaire Collection speel je vijf verschillende varianten van Solitaire, bekend van de Windows-pc's.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

microsoft-solitaire-iphone
Wie speelde er vroeger geen Patience (of Solitaire) op zijn of haar Windows-pc? Microsoft brengt het aloude kaartspel nu naar de iPhone en iPad in de vorm van Microsoft Solitaire Collection. Het spel bevat in totaal vijf variaties op het bekende kaartspel en werkt ook samen met Xbox Live om prestaties te behalen en het op te nemen tegen je vrienden.

Microsoft Solitaire Collection met vijf kaartspellen

Het is voor het eerst dat Microsoft zelf het populaire Solitaire uitbrengt buiten zijn eigen Windows-platform. Behalve voor iOS is het spel ook beschikbaar voor Android, zodat je het tegen al je vrienden kunt opnemen, welke smartphone ze ook hebben. In Microsoft Solitaire Collection kun je kiezen uit vijf spellen: Klondike, Spider, Freecell, Tripeaks en Pyramid. Klondike is het traditionele spel waarin je alle kaarten op tafel weg moet spelen door de kleuren om en om te stapelen op basis van kleur en cijfer. Je kunt kiezen of je één of drie kaarten uit de stapel pakt om je spel te vervolgen.

microsoft-solitaire-collection

In de andere spelletjes gelden andere regels. Zo moet je in Spider de acht stapels wegspelen met zo min mogelijk beurten. Freecell is daarentegen een stuk strategischer, want in dit spelletje moet je meer vooruit kijken om een hoge score te behalen. Het spel bevat ook dagelijkse uitdagingen. Elke dag speel je in elke stand een uitdaging die je badges en andere beloningen opleveren. Het spel werkt ook samen met je Xbox Live-account, zodat je kunt wisselen tussen je iPhone, iPad en Windows 10-pc.

Microsoft Solitaire Collection is gratis te spelen. Momenteel geldt er een actie waardoor je de Premium-versie een maand lang gratis kunt proberen. Met de Premium-versie zie je geen advertenties meer en krijg je dubbele muntjes voor de dagelijkse uitdagingen. De Premium-versie is gratis te claimen tot 31 december 2016. Daarna betaal je €1,99 per maand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2016, 19:23
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, solitaire

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.