hybridplay

HybridPlay maakt van de kinderspeelplaats een iPhone-game

HybridPlay probeert kinderen in beweging te krijgen met sensoren die je vastmaakt aan toestellen op de speelplaats, zoals glijbanen, schommels en wipkippen.

hybrid-play-sensorSommige kinderen lijken wel vergroeid met hun iPad. Als ze geen spelletjes op de iPad doen, zitten ze wel geboeid naar een tekenfilm op tv te kijken. Dat moet anders, vinden de Spaanse initiatiefnemers achter HybridPlay. Als kinderen niet van jongs af aan bewegen, krijgen ze later allerlei klachten en welvaartsziekten. HybridPlay combineert het spelen op schommels, wipkippen, glijbanen en klimtoestellen met een digitale sensor. Na twintig prototypes en het inschakelen van duizenden proefkonijn-kinderen is de HybridPlay eindelijk klaar voor de markt.

De makers hebben 80.000 dollar nodig om hun product op de markt te brengen. Het doel is om kinderen zover te krijgen dat ze weer buitenshuis gaan spelen. HybridPlay lijkt wel een beetje op Blue Goji, de gamecontrollers die je aan fitnessapparatuur vastmaakt. Maar deze oplossing is helemaal gericht op kinderen. Je bevestigt de draadloze sensor aan een speeltoestel, bijvoorbeeld een schommel. Het werkt ook met stilstaande speeltoestellen, zoals een glijbaan. Het speeltoestel wordt vervolgens de gamecontroller.

Alles is af te lezen via een iPhone, iPad, Android-smartphone en in de toekomst ook via Google Glass en de Apple Watch. De verbinding vindt plaats via Bluetooth en de sensor zelf is natuurlijk water- en vuilbestendig. Acties die het kind uitvoert zie je terug in de app, waardoor een virtuele wereld ontstaat. Als ouders willen, kunnen ze hun eigen games programmeren. De benodigde app is zo eenvoudig mogelijk gemaakt, zodat zelfs opa’s en oma’s ermee overweg kunnen.

hybridplay
HybridPlay werkt niet alleen op de iPhone

Of HybridPlay de benodigde 80.000 dollar haalt, is nog maar de vraag. Met nog maar een paar dagen te gaan en 30.000 aan toezeggingen van investeerders, zal het krap worden. Meedoen kan vanaf 99 dollar en de levering staat gepland voor april 2015.

Toch hebben we nog wel een kritiekpuntje: hoe leuk is het als kinderen ook op de speelplaats (zoals in bovenstaand filmpje) de hele tijd op hun iPhone staan te kijken?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2014, 17:00
Categorie Accessoires
Onderwerp kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.