Guitar Hero-makers willen met Goji Play fitness weer leuker maken

Goji Play is bedacht door de makers van Guitar Hero en helpt je fit worden door games te spelen op loopband, fiets of elliptische trainer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

goji-play-hometrainer-ipadSporten op een loopband kan nogal monotoon zijn, tenzij je apps als Zombies, Run! erbij pakt of gedachteloos naar de tv gaat kijken. Maar zelfs dan kan je je vervelen. De makers van Guitar Hero, Charles en Kai Huang, hebben daarom iets nieuws bedacht. Goji Play bestaat uit een serie gamecontrollers die je op de loopband of hometrainer kunt gebruiken om te gamen. De twee bedenkers zijn enorme voorstanders van actiever gamen en in beweging komen. Na hun tijd bij Activision raakten ze gegrepen door een andere interesse: gezondheid en fitness. Goji Play probeert je in de game te slurpen, zodat je alles om je heen vergeet. Je hebt een draadloze gamecontroller, een bewegingstracker en een iPhone, iPad of iPod touch nodig.

Op het iOS-apparaat krijg je toegang tot de collectie games, die gebaseerd zijn op klassieke genres zoals boksen. Terwijl je aan het rennen bent op de loopband hou je de twee controllers vast en maak je boksbewegingen om je tegenstander neer te slaan. Of je gebruikt de controllers om een bal over een parcours te laten rollen. De gamecontrollers zitten met klittenband vast aan de loopband, fiets of elliptische trainer en kosten $99 per set. Het idee is dat de tijd voorbij vliegt en dat je niet meer er tegenop ziet om 30 tot 60 minuten aan één stuk te moeten sporten.

De oplossing gaat verder dan alleen games. Er is ook een Goji Reader-app waarmee je door een stuk tekst kunt bladeren en nieuws leest. En je kunt met het hele gezin er gebruik van maken, want Goji Play onthoudt per persoon de doelen, favorieten, scores en sociale profielen. Hieronder zie je één van de games die ze gaan aanbieden, met de naam Beat Drop:

goji-play-beat-drop

Goji Play is verkrijgbaar via Amazon voor $99 en via de makers zelf. Je hebt een iPhone 4S, iPod touch vijfde generatie, iPad mini of iPad 3 of nieuwer nodig. In het pakket vind je twee draadloze gamecontrollers, een activiteitensensor, micro-usb-laadkabel, stroomadapter en twee schuimrubber hulpstukken. Games die je erop kan spelen zijn Super Moto X, Spin or Die en Fisticuffs. In de App Store kun je ze allemaal doorbladeren.

goji-knoppenVia de Goji Play-app op iPhone of iPad bekijk je de verstreken tijd, afstand, calorieën en dergelijke. Blue Goji gaat samenwerken met de app MyFitnessPal om ook daarin data te kunnen tonen. Je verdient badges voor bepaalde achievements. Er zijn nu al acht games voor Goji Play en er komen nog veel meer bij. Sommige zijn in eigen huis ontwikkeld, andere worden door derde partijen gemaakt. De variatie is groot: van simpele puzzelgames tot vechtgames. Door de spelletjes doen mensen ook ongemerkt een intervaltraining, omdat je soms wat sneller moet lopen en soms weer wat moet afremmen. Later wil Blue Goji de oplossing ook aan fitnessketens gaan verkopen, maar voorlopig is de aandacht even gericht op individuele gebruikers.

Downloaden: Goji Play (gratis, betaald accessoire nodig, universeel, iOS 6.1+)

goji-play-waterscooter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2014, 16:54
Categorie Gezondheid en fitness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.