Bedien je Apple TV, Hue en Nest met handgebaren zoals bij Kinect

Je Apple TV, verwarming en verlichting bedienen met een simpele handbeweging zoals je bij een Kinect gewend bent? De OneCue wil het mogelijk maken.

OneCueDe Amerikaanse OneCue wil de Apple TV iets meer laten lijken op een Xbox met Kinect: met speciale handgebaren kun je de Apple TV bedienen, waardoor je niet langer een afstandsbediening of de Remote-app nodig hebt. Daarnaast bedient de OneCue andere apparaten in je woonkamer.


OneCue apparatenDe OneCue is in principe één slimme camera voor je televisie, die verbindt met onder andere je televisie, versterker, Apple TV, Philips Hue-lampen en Nest-thermostaat. Een aantal apparaten wordt standaard ondersteund, maar volgens de makers verbindt het apparaat met alles in huis. Mits er een infraroodontvanger op zit. De OneCue is hiermee in principe een universele afstandsbediening, maar dan één die met armbewegingen werkt in plaats van knoppen.

De makers van de OneCue hebben ervaring: de slimme camera is gemaakt door EyeSight, het bedrijf achter de bewegingsbesturing in smart tv’s van onder andere Lenovo, Philips en Toshiba. De OneCue wordt vanaf begin 2015 verkocht voor 200 dollar, maar je kunt het apparaat nu al een pre-order plaatsen. Je betaalt dan slechts 129 dollar voor de camera.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.