Call Recorder featured

Call Recorder voor Mac neemt FaceTime-gesprekken op

De Mac-app Dialogue Recorder laat je een FaceTime-gesprek makkelijk opnemen. Ook telefoongesprekken gevoerd op de iPhone leg je makkelijk vast.

Call Recorder featuredMet Ecamm’s Mac-app Call Recorder maak je video’s van je FaceTime-gesprekken. Daarnaast neemt de app je telefoongesprekken op via Continuity in iOS 8 en OS X Yosemite, zodat je ze later kunt terugluisteren.

Het opnemen van FaceTime-gesprekken op je Mac is al langer mogelijk. Door met QuickTime een opname van je beeldscherm te maken, leg je immers net zo makkelijk je scherm vast. Call Recorder pakt het echter net wat anders aan. De geëxporteerde video’s tonen namelijk zowel jou als je beller op gelijke grootte, waardoor het gesprek er net wat anders uitziet dan in de FaceTime-app voor OS X. Tijdens een FaceTime-gesprek opgenomen met QuickTime zie je alleen jezelf in een hoek van het scherm staan, terwijl degene die je belt schermvullend wordt getoond.

Call Recorder video voorbeeld

Call Recorder kan ieder FaceTime-gesprek automatisch opnemen. Dit doe je door de voorkeuren van de applicatie te openen en de optie hiervoor in te schakelen. Daar geef je aan hoe lang een gesprek minstens moet zijn, om automatisch te worden bewaard.

Is je iPhone verbonden met je Mac voor Continuity, dan kun je ook telefoongesprekken vanuit OS X voeren. Met Call Recorder is het mogelijk om deze gesprekken op te nemen. Een functionaliteit die erg lijkt op de Nederlandse Mac-app Dialogue, al steekt het praktisch net iets anders in elkaar. Dialogue verscheen voordat Continuity bestond en verbindt daarom op andere wijze met de iPhone.

Call Recorder is gratis te proberen, maar er verschijnt dan een watermerk op je video’s. De applicatie is een week lang te gebruiken. Wil je daarna de volledige versie? Deze is te koop voor $29,95. Call Recorder staat alleen niet in de Mac App Store, wat betekent dat je op de website van de ontwikkelaar bent aangewezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2014, 13:26
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen facetime, handoff, mac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.