HTC 10 met AirPlay

HTC 10 is het eerste Android-toestel met officiële AirPlay-ondersteuning

HTC heeft met de HTC 10 het eerste Android-toestel uitgebracht dat Apple's AirPlay ondersteunt. Op dit toestel
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Vandaag kondigde HTC een nieuw vlaggenschip-toestel aan: de HTC 10. Normaal gesproken is dat voor ons geen reden om er aandacht op iCulture aan te besteden, maar met dit toestel is iets vreemds aan de hand. Het is het eerste Android-toestel met ondersteuning voor Apple’s AirPlay.

HTC 10 met AirPlay

Apple verraste vriend en vijand vorig jaar met eigen Android-apps. Zo is er Move to iOS, waarmee je als Android-gebruiker kunt overstappen naar een iPhone. Ook verscheen er een Android-app van Apple Music. Maar dat ook andere toestelfabrikanten Apple-functies zouden overnemen, zagen we niet aankomen. Er zijn in de Play Store van Google al enkele apps verkrijgbaar die met AirPlay werken, maar die bieden geen officiële ondersteuning en vereisten roottoegang op het toestel.

HTC 10 met AirPlay

HTC heeft met de HTC 10 het eerste Android-toestel gemaakt waarmee je muziek via AirPlay kunt streamen. Ook heeft het toestel een ander vertrouwd onderdeel: er zit een USB-C-connector in waarmee je speciale oordopjes kunt aansluiten. JBL heeft onder andere een set ruisonderdrukkende oordopjes aangekondigd die ermee werken.

HTC is een officiële licentienemer van AirPlay, zodat je erop kunt rekenen dat het in alle gevallen goed werkt, ook als Apple updates uitbrengt. Wel zit er een beperking aan: AirPlay werkt voorlopig alleen voor het streamen van audio, niet voor video. Wat we nog niet hebben kunnen achterhalen, is of de AirPlay-functie alleen werkt in combinatie met de Apple Music-app, of ook met andere apps. Informatie van HTC wekt de indruk dat het ook vanuit andere muziek-apps werkt. Tijdens het luisteren naar muziek moet je een omhooggaande beweging met drie vingers maken op het scherm. Het HTC Connect-scherm verschijnt vervolgens om je toegang te geven tot allerlei streaming diensten, waar nu dus ook AirPlay aan is toegevoegd.

HTC wil zich dit jaar vooral gaan richten op een verbeterde muziekbeleving en dat blijkt ook uit de andere aankondigingen, zoals een update van de BoomSound Hi-Fi Edition.

Nieuw toestel met UltraPixel

Mocht je interesse hebben in dit toestel, dan hebben onze collega’s van Android World meer details over de HTC 10. Het toestel heeft een aluminium behuizing, een 5,2-inch S-LCD-scherm en een 12-megapixelcamera met grote sensor (‘UltraPixel 2’). Dit betekent dat de grootte van een individuele pixel in de camerasensor met 1,55 μm groter is dan gemiddeld. Ook in de Nexus 5X en Nexus 6P vind je een dergelijke sensor. Het design van de HTC 10 borduurt voort op de One A9, die weer gebaseerd was op de One. De twee aanraakknoppen voor Back en Apps herinneren daaraan.

De HTC 10 zou interessant kunnen zijn voor mensen die een Android-smartphone hebben, maar muziek liever afspelen via een Apple TV dan via Chromecast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2016, 16:12
Categorie Achtergrond
Onderwerpen airplay, htc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.