Vechten in Harry Potter: Wizards Unite.

Niantic’s Harry Potter: Wizards Unite stopt in januari

De game 'Harry Potter: Wizards Unite' gaat stoppen. Niantic heeft aangekondigd dat de augmented reality-game vanaf december uit de App Store gaat.

Harry Potter: Wizards Unite gaat stoppen

Niantic was erg succesvol met de augmented reality-game Pokémon Go en verdient daar nog steeds miljoenen mee. In vijf jaar tijd is er meer dan vijf miljard dollar binnengehaald en de game wordt nog steeds gespeeld door een trouwe schare fans. Met de vergelijkbare Harry Potter-game ging het minder goed. Harry Potter: Wizards Unite zal vanaf 6 december uit de App Store worden gehaald en op 31 januari 2022 is het definitief afgelopen. Waarom? Dat zeggen de makers niet. Maar we hebben wel een vermoeden.


De game verscheen in juni 2019, ook in Nederland en België. Je wordt onderdeel van een geheime Task Force en moet Wizarding World-locaties in de werkelijke wereld gaan ontdekken, net als in Pokémon Go. Op herkenbare plekken kom je magische voorwerpen, figuren en vijanden tegen uit de Harry Potter- en Fantastic Beasts-series. Je werkt in het spel ook samen met andere spelers, die je op straat tegenkomt. Door vijanden te verslaan kom je hogerop.

Net als in Pokémon Go speelt augmented reality een grote rol, om bijvoorbeeld portals en allerlei items te tonen in je eigen omgeving. Als bedankje aan de fans zullen er vanaf nu nog wat wijzigingen in de game worden aangebracht, waardoor het leuker wordt om te spelen. Er valt meer te verdienen met de dagelijkse opdrachten en toverdrankjes zijn nu in de helft van de tijd klaar. Ook verschijnen er meer items op de kaart en zijn er extra events rondom Dolores Umbridge, Lucius Malfoy, Bellatrix LeStrange en Voldemort. Maar vanaf 6 december wordt het einde ingeluid: vanaf dat moment kun je geen in-app aankopen meer doen en vanaf januari is het echt afgelopen.

Harry Potter: Wizards Unite

Als je geld hebt geïnvesteerd in de game krijg je dat niet terug. Wel kun je je tegoed nog voor eind januari uitgeven. Niet alleen de game, maar ook het communityforum en de sociale media-kanalen zullen op 31 januari 2022 op zwart gaan.

Gelukkig is er inmiddels alweer een andere game waarmee je de deur uit kunt gaan: Pikmin Bloom is net gestart en werkt op een soortgelijke manier: je gaat rondlopen in je eigen omgeving en komt dan allerlei items tegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.