Harry Potter: Wizards Unite nu in Nederland te downloaden

Ook in België
De game 'Harry Potter: Wizards Unite', die we eerder vandaag nog hebben uitgeroepen tot App van de Week, is nu ook in Nederland en België te downloaden. De game is speelbaar op bijna alle iPhones en iPads: je hebt er minimaal iOS 10 voor nodig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Harry Potter: Wizards Unite in Nederland

Een paar dagen geleden was de game al te downloaden in de VS en het Verenigd Koninkrijk, nu zijn ook Nederland en België aan de beurt. Harry Potter: Wizards Unite is een nieuwe game die zich afspeelt in het Harry Potter-universum. De game is volledig Nederlandstalig en is te spelen op een iPhone 5s of nieuwer. Heb je een iPad, dan moet je minimaal beschikken over een iPad Air.


Na het download van de game via deze link en log in met je Facebook- of Google-account. Kies een spelersnaam en avatar. Daarna bepaal je bij welk Zweinstein-huis je wilt horen en het spel kan beginnen. De game werkt net zoals Pokémon Go met augmented reality, waarbij je in de werkelijke wereld allerlei karakters en voorwerpen ziet opduiken op je iPhone-scherm.

Harry Potter: Wizards Unite gratis te downloaden

De game is gratis te downloaden, maar bevat wel in-app aankopen. Hij werd in 2017 al aangekondigd en is gebaseerd op de boeken en films. Het verhaal begint vrijwel meteen na het zevende boek. Voldemort is verslagen en het lijkt weer de goede kant op te gaan, totdat er opeens het mysterieuze ‘The Calamity’ opduikt. Daardoor worden magische voorwerpen, personen en wezens zichtbaar in de normale wereld, ook voor dreuzels. Jij moet deze ‘Foundable’ in je eigen omgeving vinden en ze verzamelen. Het doel is dus om te voorkomen dat de magische wereld word blootgesteld aan normale mensen. Je bent daarbij lid van de Statute of Secrecy Task Force en moet als speler de gebeurtenissen rondom ‘The Calamity’ onderzoeken.

Harry Potter: Wizards Unite downloaden

Hiervoor ga je op zoek met je smartphone of tablet. Je kunt daarbij ook portals tegenkomen, waarbij je in een 360 graden AR-omgeving terechtkomt. Een voorbeeld is Ollivander’s Wand Shop. Verder moet je naar locaties reizen om eten, drinken en andere zaken op te halen, om je Spell Energy te herstellen en om Potions te maken, die allerlei extra’s te bieden hebben. Dit is een beetje vergelijkbaar met de Pokéstops en Gyms in Pokémon Go.

Wanneer je een Foundable hebt gevonden moet je een toverspreuk erop los laten, door oer het scherm van je iPhone te bewegen. Doe je dat goed, dan kun je een Foundable claimen. Je hebt dan de elementen teruggestuurd naar de wereld van de wizards. Er zijn ook gevechten die realtime multiplayer worden uitgevoerd en die Wizarding Challenges worden genoemd. Daarbij moeten teams samenwerken om de krachtige vijanden te verslaan. Je verdient daarbij zeldzame Foundables. Als speler kun je een magisch specialisme kiezen, waarbij je de keuze hebt uit Auroras, Magizoologists en Professors. Elk van hen heeft andere vaardigheden en eigenschappen en die kunnen goed van pas komen in de Wizarding Challenges.

Let wel op dat er in-app aankopen in zitten. Ouders die zich hier zorgen over maken kunnen zorgen dat ze de in-app aankopen uitschakelen. Ook heb je een actieve internetverbinding nodig om te kunnen spelen.

De game verscheen niet alleen in Nederland en België, maar ook in Brunei, Canada, Denemarken, Duitsland, de Filippijnen, Finland, Frankrijk, IJsland, India, Indonesië, Ierland, Italië, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Noorwegen, Papoea New Guinea, Portugal, Singapore, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2021 om 21:35
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.