Telegram-logo

‘Google wilde Telegram overnemen voor $1 miljard’

Google zou Telegram voor een bedrag van $1 miljard over willen nemen. Volgens Russische media hebben de CEO van Telegram en de CEO van Google gesproken over eventuele overname.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Telegram viert de mijlpaal van 100 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.
Google zou volgens bronnen plannen hebben gehad om de chatapp Telegram over te nemen. Google wilde voor Telegram zo’n $1 miljard betalen, zo melden Russische media. Google CEO Sundar Pichai zou een jaar geleden om tafel gezeten hebben met Telegram CEO Pavel Durov.

Update 13:20: Pavel Durov van Telegram ontkent dat er gesprekken gevoerd zijn tussen hem en Google. Er zijn geen geen plannen voor een eventuele overname van Telegram.

‘Telegram-overname door Google is ondenkbaar’

Het leek er echter niet op dat de baas van Telegram veel brood zag in een overname door Google. Twee Russische media maken melding van de ontmoeting tussen de twee CEO’s, maar volgens Pavel Durov zou een overname ondenkbaar zijn. Bovendien zou Pavel Durov tijdens een Telegram-feestje ook in gesprek geweest zijn met Rich Miner, de mede-oprichter van Android.

Het is niet duidelijk waarom de Telegram CEO niets ziet in een overname van Google. Beveiliging staat altijd hoog in het vaandel bij Telegram, dus wellicht dat dat een punt van discussie was. Het zou ook kunnen dat het geboden bedrag te laag gevonden werd of dat er een ander reden ten grondslag lag. Enkele jaren geleden nam Facebook chatdienst WhatsApp over voor een bedrag van ruim $21 miljard, aanzienlijk hoger dan de $1 miljard waar nu bij Telegram over gesproken wordt.

Telegram behaalde laatst het aantal van 100 miljoen actieve maandelijkse gebruikers, terwijl WhatsApp al op 1 miljard actieve gebruikers zit. Facebook Messenger zat begin april op 900 miljoen actieve gebruikers.

Er gingen destijds ook berichten dat Google WhatsApp wilde overnemen, maar Pichai ontkende dit later. Er werd beweerd dat Google $10 miljard over zou hebben voor WhatsApp.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 29 april: De CEO van Telegram heeft het bericht over de overname van Telegram ontkent. Dit is in het artikel aangevuld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2016, 13:22
Categorie Apps
Onderwerpen google, telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.