WhatsApp telefoon

Facebook rondt overname WhatsApp officieel af

De overname van WhatsApp door Facebook is eindelijk officieel afgerond. Uiteindelijk was WhatsApp 3 miljard dollar meer waard dan gedacht.

WhatsApp telefoonFacebook heeft de overname van WhatsApp eindelijk afgerond. In februari dit jaar werd bekend dat Facebook WhatsApp wilde overnemen, maar officieel was de deal nog niet gemaakt. Eerst moest onder andere de Europese Unie de overname goedkeuren, en dat gebeurde afgelopen week eindelijk. Daarmee stond niks de overname nog in de weg en is de knoop nu doorgehakt. Bijzonder detail: inmiddels is het overnamebedrag met bijna 3 miljard dollar gestegen, omdat de aandeelprijs van Facebook omhoog is gegaan.


Facebook wilde WhatsApp in eerste instantie overnemen voor 19 miljard dollar. Van dat overnamebedrag bestaat 12 miljard dollar uit Facebook-aandelen. Omdat de aandeelprijs van Facebook is gestegen, is ook dit bedrag gegroeid. Er was namelijk geen vast bedrag afgesproken, maar een bepaalde hoeveelheid aandelen.

Er zit een kleine nuance in het verhoogde overnamebedrag verborgen: 3 miljard dollar van deze aandelen worden namelijk pas aan de WhatsApp-oprichters uitgekeerd als ze vier jaar voor het bedrijf blijven werken.

De overname van WhatsApp door Facebook was begin dit jaar groot nieuws. Veel iCulture-lezers waren bezorgd dat hun WhatsApp-informatie nu door Facebook gebruikt zou worden. WhatsApp benadrukte echter dat ze de privacy van gebruikers hoog in het vaandel hebben.

Bekijk ook: Infographic: Overname WhatsApp in cijfers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2014, 16:25
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, whatsapp
27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.