WhatsApp iPhone app

Google: ‘Wij probeerden WhatsApp niet over te nemen’

Google heeft 10 miljard dollar voor WhatsApp geboden, meldt Fortune. Uiteindelijk ging

WhatsApp iPhone appAfgelopen week werd WhatsApp overgenomen door Facebook. In het geruchtencircuit werd al snel beweerd dat Facebook niet de enige geïnteresseerde was: ook Google zou een overnamebod hebben gedaan, aldus Fortune op basis van twee bronnen. Deze geruchten blijken inmiddels niet te kloppen: Google ontkent op WhatsApp te hebben geboden. Eerdere berichtgeving over een mogelijke overname is volgens Google “simpelweg niet waar”.

De overname van WhatsApp werd ontkend door Google’s Senior Vice President Sundar Pichai tijdens een gesprek op het Mobile World Congress. Google heeft volgens Pichai wel met WhatsApp gesproken over mogelijke samenwerkingen.

Met Pichai’s uitspraak zijn de geruchten over een Google-overname van WhatsApp verleden tijd. Eerder werd door Fortune beweerd dat Google 10 miljard dollar had geboden voor de app, maar dat WhatsApp-CEO niet in de Raad van Bestuur bij Google terecht zou komen. Bij Facebook heeft Koum wel een leidende rol. Fortune was niet de enige die schreef over een overname van WhatsApp door Google. Later beweerde The Information dat Google ook 19 miljard dollar wilde betalen voor de berichtenapp.

Dit artikel verscheen origineel op 21 februari, maar is herschreven en opnieuw gepubliceerd nadat Google het overnamebod ontkende.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2014, 16:14
Categorie Apple
Onderwerpen facebook, google, whatsapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.