Twitter Moments

Twitter is voortaan een nieuwsmedium

Twitter zet zichzelf tegenwoordig neer als nieuwsmedium. In de App Store is de app daarom verhuisd naar de categorie Nieuws, terwijl het voorheen nog een sociaal netwerk was. Gebruik jij Twitter als nieuwsbron?

Twitter Moments
Zie jij Twitter als een sociaal netwerk of als een nieuwsmedium? Tot voor kort werd de dienst vooral gezien als sociaal netwerk, maar Twitter denkt er zelf anders over: ze hebben de app verhuisd naar de categorie Nieuws en dat blijkt een bewuste keuze. Deze nieuwe categorie lijkt in ieder geval beter te passen bij de richting die Twitter op wil gaan. Twee ontwikkelingen wijzen op de toekomstige koers.

Twitter Moments als nieuwsbron

Twitter in iOS App Store met categorie nieuws.Twitter heeft recentelijk enkele veranderingen doorgevoerd en nieuwe functies geïntroduceerd. De belangrijkste is Twitter Moments. Twitter Moments zet tweets die bijvoorbeeld over een bepaalde nieuwsgebeurtenis gaan bij elkaar, zodat je het nieuws op de voet kunt volgen. Twitter selecteert de berichten zelf, zodat je ook accounts te zien krijgt die je nog niet volgt. Twitter Moments werd in oktober vorig jaar gelanceerd in de eerste groep landen, maar is nu nog steeds niet beschikbaar in Nederland.

Niet-chronologische tijdlijn

Bovendien voerde Twitter onlangs een verandering door in de weergave van de tijdlijn. Niet de meest recente tweets verschenen bovenaan, maar tweets die volgens Twitter belangrijk zijn. Hierdoor word je volgens Twitter makkelijker op de hoogte gehouden van belangrijke onderwerpen waar op Twitter over gesproken wordt. Veel gebruikers waren echter niet blij met de functie, maar gelukkig is deze wel uit te zetten waardoor je weer terug gaat naar een chronologische tijdlijn. In onze aparte tip lees je daar alles over.

In de Google Play Store en Mac App Store wordt Twitter nog wel als sociaal netwerk neergezet, maar het lijkt een kwestie van tijd tot dit aangepast wordt. Twitter lijkt in ieder geval meer op te vallen tussen andere nieuwsapps in plaats van de vele sociale netwerken. Gebruik jij Twitter voornamelijk als bron van informatie, of gebruik je het medium als platform om je eigen belevenissen te delen? Laat je eigen ervaringen blijken in de reacties hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2016, 10:25
Categorie Apps
Onderwerpen nieuws, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.