Apple waarschuwt vrienden bij autocorrectie-flaters

Een nieuw patent van Apple beschrijft het herkenbaar maken van woorden die met autocorrectie zijn gewijzigd. Achteraf kun je woorden nog aanpassen.

Je kent het wel: je typt een berichtje en drukt op verzenden. Pas daarna kom je erachter dat de autocorrect er iets heel anders van heeft gemaakt. Er zijn hele websites gevuld met grappen en misverstanden die zo kunnen ontstaan. Een patent van Apple moet dit soort situaties voorkomen.


Jongen schaamt zich

Autocorrectie met markeringen

Het idee deed ons trouwens erg denken aan een patent waar we al in 2014 over hebben geschreven. Daarin werd ook een methode beschreven, die autocorrectiefoutjes moet voorkomen. Het nieuwe voorstel beschrijft hoe de ontvanger van een bericht straks meteen kan zien als er iets in het bericht door autocorrectie is gewijzigd. Er staat een duidelijke markering bij, plus een lijstje met alternatieven.

Bekijk ook

'Toekomstige iPhone maakt minder snel autocorrectie-foutjes'

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe iOS autocorrectie-foutjes kan voorkomen, door de optie achter een keyboard-knop te verbergen.

Dus als jij ‘kanker’ stuurde terwijl je ‘kanjer’ had bedoeld, weet de ontvanger voortaan dat het een foutje was. Overigens kan de ontvanger niet zien wat er oorspronkelijk is getypt, maar krijg je nog steeds het meest waarschijnlijke woord te zien.

Bekijk ook

Autocorrectie op iPhone en iPad slimmer gebruiken

Autocorrectie herstelt typefouten, maar kan ook in de weg zitten. Deze tip legt uit hoe je de suggesties van autocorrect slimmer gebruikt.

Achteraf woorden wijzigen

Patent autocorrectieBovendien kun je straks woorden in verstuurde berichten wijzigen door erop te drukken. Alle woorden die door autocorrect zijn aangepast krijgen een blauw streepje. Ze zijn achteraf nog te wijzigen. Een dergelijke functie zou handig zijn in Apple’s eigen Berichten-app, maar ook in apps van derden waarbij je nu een eenmaal gestuurd bericht niet meer kunt veranderen.

Bij de patenten die Apple aanvraagt, weet je nooit of het snel gaat verschijnen in iOS maar wij hopen dat het al in iOS 10 erin zit. De uitvinder van het patent met nummer 14/815,910 is Christopher J. Hynes.

Bekijk ook

iOS 10: het complete overzicht

Alles over iOS 10 en de nieuwe functies, zoals iMessage-stickers, Woning-app en universeel klembord. Lees over de iOS 10 aankondiging, release en meer.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.