Google: incognito zoeken in de app

Google laat je nu incognito zoeken op de iPhone

Met de Google-app kun je nu incognito zoeken op je iPhone, waarbij je je zoeksessie met Touch ID afschermt. Toch is het niet helemaal privé.

Met de Chrome-browser voor iOS was het al mogelijk om incognito te zoeken. Nu is die mogelijkheid er ook in de Google-app voor iOS. Twee dingen zijn daar bijzonder aan: de functie komt als eerste op iOS beschikbaar en je kunt Touch ID gebruiken om het in te schakelen.

Google: incognito zoeken in de app

Incognito zoeken met Google

Bij het zoeken in incognito-modus worden je zoek- en browsegeschiedenis niet opgeslagen. Dat was al mogelijk in Chrome en Safari, maar hoe je het inschakelt is bij de Google-zoekapp wel iets anders. Met Touch ID kun je een bestaande incognito-sessie opnieuw openen. Daarmee scherm je zoekopdrachten af die je eerder in incognito-modus hebt uitgevoerd. Zo voorkom je dat huisgenoten erachter komen dat je naar trouwlocaties of misschien wel naar een scheidingsadvocaat hebt gezocht, als ze jouw iPhone even vasthouden.

Mensen die een toestel met 3D Touch hebben kunnen het incognito-venster meteen vanaf het beginscherm openen. Door stevig op het appicoon te drukken kun je een nieuwe incognito-sessie starten. Anderen moeten de functie starten via het menu.

Toch niet volledig privé
De afscherming met Touch ID is nuttig, want Google sluit privé zoekopdrachten niet wanneer je de app verlaat. Je zult ze handmatig moeten sluiten. Helemaal privé is de incognito-zoekopdracht niet. Net als bij het incognito zoeken in Chrome waarschuwt Google ook bij deze app dat je surfgedrag niet kan worden verborgen voor je werkgever of internetprovider. Je ISP kan dus wel zien dat jij naar aambeien hebt gezocht, maar Google kan het niet koppelen aan jouw account. Je krijgt daardoor geen vervelende advertenties te zien over een aandoening die je zelf niet hebt.

YouTube-video’s kijken via Google

Het is nu ook mogelijk om YouTube-filmpjes binnen de app te bekijken, nadat je ze hebt opgezocht met Google Zoeken. Je hoeft geen nieuwe webbrowser te openen en dat bespaart tijd.

Een andere verandering is dat de ‘Now’-kaarten voortaan ‘the feed’ heten en dat de stabiliteit zodanig is verbeterd dat crashen 50% minder vaak voorkomt. De app is ook nog aangepast voor iOS 10. Versie 19.0 is verkrijgbaar via de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2016, 10:43
Categorie Apps
Onderwerpen google, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.