DJI Mavics Pro controller met iPhone

Deze opvouwbare drones met iPhone-bediening stop je makkelijk in een rugtas

Met de DJI Mavic Pro en GoPro Karma heb je keuze uit twee opvouwbare drones, die makkelijk in een rugzak passen. Ze zijn te bedienen met je iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

DJI Mavic Pro controller met iPhone

Liefhebbers van drones kunnen dit najaar hun hart ophalen. Er komen twee opvouwbare drones aan, die je makkelijk in je rugzak stopt voordat je op avontuur gaat. De armen van de GoPro Karma en de DJI Mavic vouw je strak langs de body en je vouwt ze in een paar seconden weer uit als je wilt vliegen. Je hoeft dus niet elke keer te gaan klussen om de boel weer in elkaar te zetten.

DJI Mavic opvouwbare drone

DJI Mavic Pro

Van deze twee drones is de DJI Mavic Pro het interessantst voor iPhone- en iPad-gebruikers, maar hij is ook meteen de duurste. Vanaf november ligt deze drone in de Apple Store, maar je kunt nu al bestellen. De iPhone steek je in de controller, zoals op bovenstaande foto is te zien. De vier armen vouw je op, zodat het pakket een stuk minder ruimte inneemt in je tas. De 12-megapixel camera zit vast aan een gimbal met 3 assen, die zichzelf stabiliseert terwijl hij vliegt. De accu gaat 27 minuten mee en je kunt ook in 4K-kwaliteit filmen met 30 frames per seconde. Heb je met de Flight Autonomy-software een route gepland dan kan de Mavic Pro ze zelfstandig vliegen en tegelijk obstakels ontwijken. Op het scherm van je iPhone of iPad kijk je mee.

De DJO Mavic Pro kost €1.199 in de Apple Store.

GoPro Karma uitgevouwen

GoPro Karma

Een paar dagen geleden werd de GoPro Karma al aangekondigd. Die is met een prijs van €869,99 veel goedkoper, maar er zit geen camera bij. Bij die van DJI is dat wel het geval. Aan deze drone moet je nog een Hero4 of Hero5 actiecamera bevestigen. Dit doe je op een stabilisator, die ervoor zorgt dat de beelden er vloeiend uit zien. De GoPro Karma is een interessante optie voor mensen die al een actiecamera hebben, omdat je niet nogmaals voor iets betaalt wat je al hebt.

GoPro Karma-controller

Deze opvouwbare quadcopter past eveneens makkelijk in je rugzak. Opstijgen, landen en terugvliegen naar het startpunt doe je met een enkele druk op de knop. De Karma kan ook selfies maken. Je kunt de stabilisator (de Karma Grip) ook loskoppelen van de drone, zodat je deze ook tijdens het skiën in de hand kunt gebruiken voor je actiefilms. GoPro levert een afstandsbediening met touchscreen mee, waarvoor je nog eens extra betaalt. Slimme mensen gebruiken daarom hun iPhone of iPad, want die heb je toch al. Vanaf 23 oktober ligt je deze opvouwbare drone in de winkel.

GoPro Karma opbergdoos

Deze zomer was het nog ondenkbaar om een opvouwbare drone te hebben en nu heb je opeens keuze uit twee exemplaren van bekende merken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2016, 9:06
Categorie Accessoires
Onderwerp drone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.