Coderen op MacBook

Google’s Grasshopper leert je JavaScript programmeren door elke dag te oefenen

Leren programmeren op een speelse manier? Een aantal Google-medewerkers heeft de krachten gebundeld en daar is de app Grasshopper uitgekomen. Een simpele app die je JavaScript leert gebruiken. Met van animaties, opdrachten en vragen leert Grasshopper je op een interactieve manier de basis van het programmeren.

Google Grasshopper
Grasshopper is een nieuwe app waarmee je op een speelse manier kunt leren porgrammeren in JavaScript en is gemaakt door Google-medewerkers in samenwerking met Area 120, Google’s eigen start-up incubator. Area 120 is opgericht door Google om werknemers de ruimte te geven om aan eigen projecten te werken.


Verhaal volgen of vrij oefenen
Het ontwerp van de Grasshopper-app is simpel. Het basisscherm van de app is een soort pad dat je volgt tot je aan de top bent. Er zijn drie paden die je kunt voltooien. Fundamentals is de eerste en gaat over de basis van JavaScript. De tweede en derde staan in het teken van animaties. Ook bevat de app een Code Playground waar je in alle vrijheid kunt oefenen met de code die je hebt geleerd.

Screenshots Grasshopper

Elke opdracht begint met een stukje tekst om uit te leggen wat de opdracht is. Vervolgens krijg je een korte animatie te zien wat uiteindelijk de bedoeling en als je naar beneden scrolt, kun je zelf aan de slag om de opdracht te voltooien. Na een aantal opdrachten krijg je een quizvraag om te kijken of je het ook daadwerkelijk begrijpt.

Coderen op iMac

Elke dag een klein stukje
Het idee achter de app is dat je elke dag een klein beetje leert om zo een goede basis te krijgen van hoe programmeren werkt. Als je alle content van de app doorlopen hebt, is je basis goed om eventueel aan een andere cursus te beginnen die dieper ingaat op het programmeren. Maar je kunt ook gratis blijven oefenen op een speciale pagina van Grasshopper, waar je kunt blijven spelen met de code die je in de app geleerd hebt.

De app is gratis te downloaden in de App Store en er zitten geen betaalde opties in.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.