Genie Smart Lock

Genie Smart Lock: slim deurslot heeft accuduur van een jaar

De Genie Smart Lock is een slim slot voor je deur met bijbehorende iPhone-app. De accu van het slot houdt het een jaar vol.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Genie Smart LockWe hebben al een paar keer geschreven over slimme sloten – apparaten waarmee je de deur op slot draait of weer opent via een bijbehorende iPhone-app. Hierbij wordt echter bijna altijd naar één ding gevraagd in de reacties: hoe zit het met de batterij? Een slot is immers niet heel slim als je hem eens in de zoveel dagen aan een stopcontact moet hangen. Wat dat betreft is de nieuwe Genie Smart Lock een interessante oplossing. Dit slot heeft namelijk een batterijduur van maar liefst een jaar.

Kleine kanttekening: de concurrerende sloten werken ook gewoon nog als de batterij leeg is. Je kunt dan de deur vaak nog opendraaien met een traditionele sleutel. Met een lege accu heb je echter geen toegang tot de slimme functionaliteit waar je het slot voor kocht, zoals de mogelijkheid om hem met een app te ontgrendelen. Daarom is de accuduur van de Genie Smart Lock juist zo interessant.

De iOS-app van de Genie Smart Lock laat je de deur ontgrendelen zodra je thuiskomt. Je kunt bovendien andere app-gebruikers toegang geven tot je huis. Met andere woorden: je hoeft niet langer je sluitel te repliceren, maar voegt enkel een iPhone-bezitter toe aan je slot. Het slot werkt ook met andere smartphones die Bluetooth 4.0 ondersteunen. Ook is er een Bluetooth-accessoire voor mensen zonder smartphone.

De Genie Smart Lock ziet er veelbelovend uit, maar: het is nog even afwachten of het eindresultaat ook zo imposant zal zijn. Volgens TechCrunch is er op het moment nog geen werkend prototype beschikbaar. De afbeeldingen zijn dus enkel concepten. Daar moet vrij snel wel verandering in komen, van de Genie moet eind dit jaar al naar kopers worden verstuurd. Je kunt het slimme slot reserveren voor 249 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 9:34
Categorie Accessoires
Onderwerpen deurslot, smart home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.